SABRİYE OKKIR’DAN TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NE ZİYARET

4400

BU ACIYA ORTAĞIZ

Ergenekon operasyonları sırasında tutuklanarak cezaevine gönderilen ve burada kansere yakalanarak hayatını kaybeden Kuddusi Okkır’ın eşi Sabriye Okkır Türkiye Barolar Birliği’ni ziyaret ederek, Başkan Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile görüştü.

Feyzioğlu’na, eşiyle birlikte yaşadıkları süreci anlatan ve Kuddusi Okkır’ın şiirlerinin de yer aldığı “Cinayeti Gördük” adlı kitabı hediye eden Okkır, eşinin ölümünün üzerinden 5 buçuk yıl geçmesine rağmen, sorumlularla ilgili bir yargılama sürecinin başlamadığını söyledi.

Eşinin ölümünden üç gün önce ayağında pranga bulunduğunu, çektiği acıyı görerek kendisine “Gözün arkada kalmasın, şunu bil ki ben bunların hesabını soracağım” diye söz verdiğini anlatan Okkır, “Benim ona verilmiş bir sözüm var. Tek başıma da olsa mücadelemi sürdüreceğim. Eğer birlikte yürürsek, halen cezaevinde bulunan ve büyük acılar çekenlere de şans doğar” diye konuştu ve Fatih Hilmioğlu’nun durumunu örnek gösterdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu da, “Bu acıya ortağız ve adaletin yerini bulmasından sorumluyuz” dedi.

Okkır, eşinin ölümünden sonra kendisine en fazla acı veren konunun, “Ergenekon kasası olmakla suçlanan Kuddusi Okkır’ın parası olmadığı için cenazesi belediye aracı tarafından kaldırıldı” yorumları olduğunu belirterek, “Onun bir ailesi vardı. Ben o gün bütün işlemleri bitirdim. O sırada gazeteciler belediyenin soğuk hava depolu cenaze arabası oluduğunu söyleyerek aracı oldular, bunun üzerine belediye aracı ile nakledildi. Ama bu konu kullanıldı. Sürekli bu dile getirildi. Kimse ‘Bu adam niye öldü?’ diye sormuyor” diye konuşarak sitemini dile getirdi.