SANATÇI ONUR ŞENER’E YÖNELEN ŞİDDETİN GÖRÜNÜR SEBEPLERİNİN ARKASINDA YATAN ASIL SEBEPLERİ BİLİYOR, KAMUOYUNU YALNIZCA YAS PAYLAŞMAYA DEĞİL, ŞİDDETLE MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ!

2290

Sanatçı Onur Şener, Ankara’da sahne aldığı mekânda, faillerin istek parça çalma talebini yerine getirmediği gerekçesiyle saldırıya uğramış ve hunharca katledilmiştir. Kendisine rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyoruz.

Ne yazık ki, sanata ve sanatçıya dönük hedef gösterme söylemlerinin bir süredir yoğunlaşarak arttığına tanıklık ediyoruz. Sanatçıların eserine, sahnesine, kıyafetlerine ve sanat/ifade özgürlüklerine dönük baskıların kimi zaman “hukuk” uzamlı olduğunu, kimi zaman fiili saldırılara dönüşecek düzeye geldiğini; her iki durumda da şiddetin kaynağının artık neredeyse “normalleştirilmiş” şiddet ve nefret söylemi olduğunu görüyoruz.

Ayrıca Sanatçı Onur Şener’in çok sevdiği ailesinden ve hayattan koparıldığı bu cinayette; faillerin önemli görevlerde devlet memuru olmaları, memuriyete alımdaki liyakat ölçütünden uzaklaşılmasının her şeyi kendine hak gören bir anlayışı yarattığını ve bu anlayışın da kuralların işletilmeyeceğini bilerek cezasızlık politikasından cesaret aldığını biliyoruz.

Görünürde sadece adli bir vaka olan ancak beraberinde toplumsal ve kamusal çürümeyi açıkça ortaya koyan bu saldırının üzerinde yükseldiği sebepleri görüyor ve başta hukuk kamuoyu olmak üzere, tüm demokratik toplumu şiddet kültürünün gerek kaynaklarıyla gerekse sonuçlarıyla mücadeleye çağırıyoruz.

TBB ŞİDDETLE MüCADELE KURULU