ŞANLIURFA BAROSU YENİ HİZMET BİNASINA KAVUŞTU

9238

Türkiye Barolar Birliği tarafından 2014 yılında temeli atılarak hayata geçirilen Şanlıurfa Barosu Hizmet Binası'nın açılış töreni, 3 Eylül 2016 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Eyüp Sabri Çepik, Av. Kürşat Karacabey, Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken, Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Hikmet Delebe, Baro Başkanları, Şanlıurfa Adliyesinde görev yapan savcı, hakim ve avukatlar katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan TBB Başkanı Feyzioğlu "Şu ana kadar 13 yerin inşaatını bitirmişiz. Çok büyük işleri hep birlikte başardık. Biz bu ülkede ne yapıyorsak hepsini şehitlerimize borçlu olduğumuz düşünüyorum. Devlet yıkılırsa hepimiz altında kalırız. Ama devletin yıkılmamamasın içinde adaletin mülkün temelidir cümlesini iyi anlamız gerekir" dedi. 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlayan hukuki sürece de değinen Feyzioğlu, daha adil bir yargılamanın olması için suçluyu suçsuzdan ayırmayı esas almanın gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, "79 milyon vatandaşımızı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla gurur ve güven duyabilmesi için bağımsız tarafsız adil yargılama yapabilen savunmaya etkin şekilde yer veren şeffaf gerekçelendiren bir yargıyı hep birlikte inşa etmek zorundayız" diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin birlik ve beraberlik ruhuyla püskürtüldüğünü belirten Feyzioğlu, birlik ve beraberliğin devam etmesi için ellerinden gelen bütün desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Feyzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yargıdaki kadro açığını kuşkusuz zaman içerisinde gidereceğiz ancak tıpkı F16'ları uçuracak pilot ihtiyacı ne kadar acil ise Türkiye'nin tecrübeli hakimlere ihtiyacı da o kadar acildir. Bu açığın avukatlar tarafından giderilmesi ise her zaman mümkündür. Adalet Bakanlığı'na izah edip önereceğimiz çözümlerden biri kıdemli avukatların kıdemlerine uygun seviyeden yargı kadrolarına yerleşmesinin düşünülmesidir. Aynı şekilde beş yıl veya on yıl meslektaşlarımızda nihayet kısa bir eğitimden sonra yargıya hakim ve savcı olarak iktisat edilmesi sağlanabilir. Bu çözümleri kavga ederek hakaret ederek sesimizi yükselterek bulamayız. Yapıcı bir diyalogla ses yükseltmeden ve dinlemeye hazır olursak üretilebilir."

Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe de Şanlıurfa Barosu'nun 1952 yılında kurulduğu ve aradan geçen 64 yıl içerisinde Urfa Barosu olağanüstü bir şekilde büyüdüğünü söyledi. Avukatların görevlerini laiki yerine getirebilmesi için uygun çalışma ortamlarına ihtiyaç olduğunu belirten Delebe, "Bugün açılışını yaptığımız hizmet binamız, baromuz avukatlarına bu uygun mekanları vermeyi amaçlamaktadır. Baromuz 3 bin 149 metre karelik arsa üzerine kuruludur. Toplam kullanım alanları 5200 metre karedir. Ve inşaat süresi bir buçuk yıl olarak devam etmiş ve 2015'in sonunda teslim edilmiştir" dedi.