ŞENYAŞAR AİLESİNE HASTANEDE SALDIRI DAVASININ İLK DURUŞMASINI TBB OLARAK TAKİP ETTİK

1132

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de Şenyaşar ailesi mensubu üç kişinin öldürüldüğü hastane saldırısına dair davanın ilk duruşması, olayın üzerinden yaklaşık 5 yıl geçmesinden sonra, 17 Ocak 2023 tarihinde, Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmayı TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) adına Yönetim Kurulu üyesi Av. Nizam Dilek izledi.

19 kişinin “Birden fazla kez kişiyi öldürmek”, “Birden fazla kez kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek”, “Kamu malına zarar vermek”, “Suç delillerini gizlemek ve yok etmek”, “Kamu kurumunda hırsızlık” ve “İşyeri dokunulmazlığı ihlali” suçlarından yargılandığı dava, yoğun güvenlik önlemleri alınarak yapıldı.

Duruşmaya, vekaleti olan avukatlar, mağdur ve müştekiler, birinci dereceden yakınları ile milletvekillerinin dışında kimse alınmadı.

Mahkeme Şenyaşar ailesinin müdahillik talebini kabul ederken Şanlıurfa, Van, Diyarbakır, Siirt ve Batman barolarının müdahillik taleplerini suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddetti.

TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Nizam Dilek ve Baro Başkanları daha sonra Malatya Barosu’nu ziyaret ederek Başkan Av. Onur Demez’le bir araya geldi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle