SILA PROJESİ

7008

SILA PROJESİ KAPSAMINDA HATAY, OSMANİYE, KAHRAMANMARAŞ, GAZİANTEP VE KİLİS’TE SAHA ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Barolar Birliği'nin ana faydalanıcısı olduğu, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün katılımı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilatı’nın (UNDP) uygulayıcılığı ve İsveç Ulusal Kalkınma Ajansı'nın (SİDA) finansman desteği ile yürütülen “Türkiye'de Adalete Erişim İçin Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek (SILA) Projesi"nin beşinci faaliyet grubu kapsamında pilot il olarak belirlenen Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis’te ilk saha ziyaretleri gerçekleştirildi.

Türkiye’nin özellikle güney illerinde yaşayan Suriyeli nüfusun adli yardım ve zorunlu müdafilik hizmetlerinden yararlanması konusunda sorun analizi ve kapasite geliştirme çalışmaları yapılan proje kapsamında, 7 - 12 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyaretlerde; valilikler, belediyeler, başsavcılıklar, barolar ve Göç İdaresi İl Müdürlükleri ile görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde, proje kurumlara tanıtılarak saha çalışmalarında destek istendi.

Ziyaretlere, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Eyyüp Sabri Çepik, Genel Sekreter Yardımcısı Av. Musa Toprak, Uluslararası İlişkiler ve AB Merkezi Müdürü Murat Yalkın ve Uluslararası İlişkiler Memuru Dalya Darendeli; Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilatı (UNDP) İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Sektör Yöneticisi Seher Alacacı Kaygan ve Proje Sorumlusu Seda Kırdar ile Projenin Yerel Uzmanı Ar. Gör. Ardahan Şenyuva katıldı.