SİNOP’TA NÜKLEER SANTRAL YAPILMASINA DAİR ÇED DAVASININ DURUŞMASINA KATILAN TBB BAŞKANI, SAMSUN BAROSU’NUN STAJ EĞİTİMİNE DE KONUK OLDU

2130

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Sinop’ta yapılmak istenen nükleer santralle ilgili verilen ÇED raporunun iptali ile ilgili açılan davanın duruşmasını izlemek için Samsun’a gitti. Sağkan, TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Hicran Kandemir, Giresun Barosu Başkanı Av. Soner Karademir, Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran, Sinop Barosu Başkanı Av. Funda öztürk Altuntaş ile birlikte Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nde izlediği duruşmanın ardından, Samsun Barosu’nun staj eğitim programına konuk oldu.

Avukat adaylarına tecrübelerini aktaran Sağkan, “Bir yurttaş olarak benim temel hak ve özgürlüklerimi savunacak bu ülkede bilgili, birikimli, donanımlı binlerce avukat var. Bu büyük bir özgüven sağlıyor. Bugün Samsun İdare Mahkemesinde görülmekte olan Sinop Nükleer Santral ÇED raporunun iptali davasının duruşmasındaki meslektaşlarımın hepimizin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını savunurken yürüttükleri mücadele ülkemiz için umut olacak niteliktedir. Bu ülkenin toprağı, suyu, havası için mücadele eden avukatlar var ve bundan dolayı mesleğimden ve meslektaşlarımdan onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye Barolar Birliği olarak meslek içi eğitime verdikleri önemi vurgulayan Birlik Başkanı, “Tek amacımız bilgi, birikim ve donanımla dolu avukatların bu topluma gerçekten savunma makamının temsilcileri olarak fayda sağlaması” şeklinde konuştu.

SAMSUN ZİYARETLERİ

Birlik Başkanı Sağkan, Samsun’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç’ı ve Adalet Komisyonu Başkan Vekili Mutlu Tanrıkulu’nu makamlarında ayrı ayrı ziyaret eden Sağkan’a Baro Başkanı Yıldıran eşlik etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle