SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ

7726

TEKİRDAĞ BAROSU MENSUBU MESLEKTAŞLARIMIZA POLİS TARAFINDAN YAPILAN KÖTÜ MUAMELEYİ MESLEĞİMİZE YAPILMIŞ BİR SALDIRI OLARAK KABUL EDİYOR VE SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ

Tekirdağ Barosu mensubu Av. Ferhunde Çelikkanat ve Av. Yahya Has, görevli olarak gittikleri Tekirdağ Çarşı Polis Merkezi'nde, polis memurları tarafından kötü muameleye maruz kalmışlardır.

Edindiğimiz bilgiye göre, meslektaşlarımız hem şahıslarına hem de avukatlık mesleğine karşı son derece çirkin sözlü saldırıya uğramışlar ve aynı zamanda uzun namlulu silah doğrultularak açıkça ölümle tehdit edilmişlerdir.

Olay en kısa sürede Türkiye Barolar Birliği'ne ve Tekirdağ Barosu Başkanlığına intikal etmiş olup, Baro heyeti derhal Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşerek olayın bir an önce aydınlanması ve gereğinin yapılmasını talebini dile getirmişlerdir. Cumhuriyet Başsavcısı, konunun hassasiyetle değerlendirerek gerekli incelemenin en kısa sürede yapılacağı bilgisini iletmiştir.

Türkiye Barolar Birliği olarak, avukatlara yönelik hakaret ve tehdit içeren bu saldırıyı mesleğimize yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyor ve nefretle kınıyoruz.

Avukatlara yönelik bu tür saldırıların yaygınlaştığını üzülerek görmekle birlikte sıradan bir hal almasını kesinlikle kabul etmiyoruz. 

Unutulmamalıdır ki, hak arama özgürlüğünün ve adaletin güvencesi olan avukatların, görevlerini huzur ve güven içinde, bağımsız olarak yerine getirmelerine olanak sağlanmadığı bir toplumda hiç kimse güvence altında değildir.

Bu çerçevede, hiçbir yargı mensubunun karşı karşıya kalmasını dilemediğimiz böyle bir saldırıda, hakim ve savcılara karşı işlenmesinde izlenecek olan prosedür ve cezai yaptırımın meslektaşlarımız için de uygulanması gereğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Türkiye Barolar Birliği olarak, meslektaşlarımız Av. Ferhunde Çelikkanat ve Av. Yahya Has'a, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Huriye Altay Erol'un şahsında Tekirdağ Barosu mensuplarına ve tüm avukatlara geçmiş olsun diliyor; konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Türkiye Barolar Birliği