SÖZLEŞME HUKUKU ÖZEL EĞİTİM SEMİNERİNE BÜYÜK İLGİ

4365

“DİKENİ BATTIĞI YERDEN çIKARACAĞIZ”

TÜRKİYE Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından, özel Eğitim Programı kapsamında düzenlenen “Sözleşme Hukukunda Güncel Yargı Uygulamaları” konulu seminer, Av. özdemir özok Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.  

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun açış konuşmasıyla başlayan seminer, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av. Reşit Durukan’ın moderatörlüğünde, Doç. Dr. Umut Yeniocak tarafından veriliyor.  

Feyzioğlu, yoğun ilgi nedeniyle katılımcıların iki salondan izlediği seminerde binin üzerindeki meslektaşımıza seslenerek, bilginin ve eğitimin önemine dikkat çekti.

üZERİMİZDE TARİHİ BİR SORUMLULUK VAR

“Derdimiz büyük” diyen Feyzioğlu, ilk derece mahkemelerinde ortalama 2,5 yıl kıdemli hakimlerin görev yaptığına dikkat çekerek, “TÜRKİYE toparlanacak. Yargının içine sızmış olan tüm unsurları yasal yollarla temizleyeceğiz. Gerçekten hukukçuluk yapacağız” ifadelerini kullandı. Feyzioğlu,  “TÜRKİYE’ye diken yargıdan battı. Dikeni battığı yerden çıkaracağız. üzerimizde tarihi bir sorumluluk var. Bu sorumluluğun gereği de önce bilgi sahibi olarak yerine getirilir. Güvenilir bir sisteme el birliğiyle sahip olursak, TÜRKİYE tüm zincirlerini kıracak” dedi.

İCRA İŞLERİNİ YAPAY ZEKALI ROBOTLAR YAPACAK

Feyzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bize, özellikle genç meslektaşlarıma yıllardır, ‘Siz CMK yapın, adli yardımdan iş alın, oyun alanınız burası’ diye bir dayatma var. TÜRKİYE’de yabancı sermayeli olup da yasaları dolanmak suretiyle Türk avukatlık bürosu gibi davranan 40-50 büro, örneğin İstanbul’un avukatlık gelirinin yüzde 92’sini kendi arasında paylaşıyor. Bize bırakılan yüzde 8… Biz artık yüzde yüze talibiz. öğreneceğiz. Tahkimde taraf vekilliğini öğreneceğiz. Bir sözleşmenin püf noktası nedir öğreneceğiz. Sözleşme yazmayı, okumayı öğrenmek zorundayız. Aksi takdirde bize biçilen alan sadece icra işleri olur. Tabii ki icra işleri de yapacağız. Ama bilin ki 5 sene, en fazla 10 sene içinde icra işlerinin tamamını yapay zekalı robotlar yapacak. O alan da bitecek. O zaman bizim asli işimizde, sadece bizim yapabileceğimiz işlerde uzmanlaşmamız lazım. Biz 2019’u zirvelere tırmanma yılı ilan ettik.

TÜRKİYE’NİN AVUKATLARI BAŞARACAK

YöK Başkanımızla, Adalet Bakanlığımızla, Yargıtay’la tarihimizin en yapıcı ilişkisini sürdürüyoruz. Devlet Yeterlilik sınavı geliyor. Hepimiz için hayatidir. Artık önüne gelen ‘hiçbir şey olamıyorsam avukat olurum’ diyemeyecek bu ülkede. Hatta iddia ediyorum. ‘Savcı olabilirsin, hakim olabilirsin ama avukat olamazsın’ diyorum ben. çünkü avukatlık sadece meslek değildir, avukatlığın içinde aynı zamanda sanat vardır. Ama biz stajda meslek bilmeyene, sanatını hiç öğretemeyiz. Hazırladığımız çalışmanın sonunda TÜRKİYE, sınavsız avukatlığa girilen tek ülke olmaktan kurtulacak. çok büyük bir müjde bizi bekliyor. Hemen ardından hukuk eğitiminde dünyada parmakla gösterilen ülkelerden biri olmak için adımları tek tek, kararlılıkla atacağız. Ben bu konuda siyasi, mesleki ve akademik irade görüyorum. Dolayısıyla tüm zorluklara rağmen, geleceğe umutla bakmamız gerektiğini sizlere müjdelemek istiyorum. Birlikte çalışırsak, dayanışırsak, kol kola girersek bu karanlık günler geçecek. Gençler başaracak, TÜRKİYE başaracak, TÜRKİYE’nin avukatları başaracak.”

VİDEOYU GöRüNTüLEMEK İçİN TIKLAYINIZ


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle