STK'LARDAN TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'NE TAZİYE ZİYARETİ

4579

STK'LARDAN TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'NE TAZİYE ZİYARETİ

Aralarında TOBB, TESK, TÜRK-İŞ, TÜRMOB genel başkanlarının da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri haince katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi için Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Metin Feyzioğlu'nu ziyaret ederek taziyelerini ilettiler.

Heyette TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergun Atalay, TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Ahmet Kurt, Memursen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, TÜSİAD Ankara Temsilcisi Eray Akdağ, MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, TÜRK-İŞ Mali Genel Sekreteri Ramazan Ağar, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, TİSK Genel Sekreter Yardımcısı Ferhat İlter, ve TOBB AB Daire Başkanı Mustafa Bayburtlu yer alırken, görüşmede Türkiye Barolar Birliği Saymanı Av. Sabri Erdal Güngör ve Başkan Başdanışmanı Av. Prof. Dr. Necdet Basa da hazır bulundu.

KARDEŞ KAVGASININ BİTMESİNİ İSTİYORUZ

Heyet adına konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Elçi'nin feci bir olay sonrasında hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntülerini ve taziyelerini iletmek için geldiklerini söyledi. Kardeş kavgasının bir an önce bitmesini istediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, "Devletin, bütün Türkiye'nin her bir noktasına hakim olması işin esasıdır. Terörizm hiçbir zaman galip gelememiştir, galip de gelemeyecektir."

TEK VÜCUT OLMALIYIZ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Metin Feyzioğlu da acıların paylaştıkça azaldığını belirterek ziyaret için teşekkürlerini iletti. Elçi'nin hayatını kaybetmesinin, kendilerini şok eden üzücü bir olay olduğunu belirten Feyzioğlu, "Türkiye'de her gün polislerimiz, askerlerimiz şehit ediliyor, yurttaşlarımız ölüyor. Bu zorlu süreçten çıkış yolu milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek ve millet olmanın gereğini zorluklar karşısında yapabilmektir" diye konuştu.

Feyzioğlu, herkesin her konuda aynı düşünmesi gerekmediğini, farklı siyasi düşüncelere, dünya görüşlerine de sahip olunabileceğini ifade ederek, "Fakat milletin ve devletin geleceğini, bekasını ilgilendiren bir tehditle karşılaşıldığında bu tehdide karşı tek vücut olmak gereklidir. Türkiye'de terörün mutlaka bitirilmesi lazımdır. Devleti yıkarak, ortadan kaldırarak varılacak yer Suriye'nin ya da bugün Irak'ın, Libya'nın başına ne geldiyse orasıdır. O sebeple devleti ayakta tutmamız gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Devletin ayakta kalmasının koşulunun, "adalet mülkün temelidir" cümlesinde ifadesini bulan hukuk devleti olduğunu belirten Feyzioğlu, özgürlüklerden, temel haklardan, insan haklarından ve demokrasiden ödün vererek devleti ayakta tutmanın, milleti bir bütün olarak kucaklamanın mümkün olmadığını söyledi.