TBB AHM, KOCAELİ BAROSU İLE BİRLİKTE "YAPAY ZEKANIN HUKUKU DÖNÜŞTÜRMESİ" KONULU BİR KONFERANS DÜZENLEDİ

2270
Kocaeli Barosu Başkanlığı, Genç avukatlar Meclisi ve TBB AHM Yapay Zeka Ve Hukuk ARGE Birimi tarafından ‘YAPAY ZEKANIN HUKUKU DöNüŞTüRMESİ’ konulu konferans düzenlendi. 

27 Eylül 2019 tarihinde Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılan konferansta; büyük veri yönetimi, makine öğrenmesi ve doğal dil işleme teknolojilerine sahip yapay zekalı yazılımların avukatlar, hakim ve savcılar için ‘karar destek yönetim sistemleri’ olarak kullanılması, yapay zekalı sosyal medya yoluyla uygulanan algı yönetimi sistemlerinin demokrasiyi dönüştürmesi ve yapay zekanın etik sınırlarının belirlenmesine dair dünyadaki yeni çalışmalar paylaşıldı.  

Konferansta yüz tanıma sistemleriyle birlikte kullanılan sosyal kredi uygulamasının hukuka, yargıya, bağımsız savunmaya ve nihayetinde demokrasiye etkileri ile Avrupa Konseyi’nin ‘Yapay Zekanın Yargı Sistemlerinde Kullanılmasına Dair Etik Kurallar Rehberi’ çalışmasının Türk hukuk sistemine gelecekteki olası etkileri de tartışıldı.

Keza çalışmada Türk avukatlığının yapay zekalı yazılımlardan nasıl yararlanabileceği, yapay zekalı sistemlere zaten yıllardır muhatap olan Türk insanının, Anayasal hakkı olan kişisel verilerini nasıl koruyabileceği konusunda farkındalık oluşturulmasının önemi de vurgulandı. 
Konferans sonunda Kocaeli Barosu Başkanı Sayın Av.Bahar Gültekin CANDEMİR ile Genç Avukatlar Meclisi, TBB AHM Yapay Zeka Ve Hukuk ARGE Birim Başkanı Av.Burhan UYAN’a bir teşekkür plaketi sundu.

Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle