TBB AHM YÜRÜTME KURULU ÜYESİ AV. BURHAN UYAN AVUKATLIĞIN GELECEĞİ VE YAPAY ZEKA KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

2648

TÜRKİYE Barolar Birliği Emek Komisyonu tarafından gerçekleştirilen “Yapay Zeka, Emek ve Emeğin Hukuku” isimli sempozyumda TBB Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av. Burhan Uyan Yapay Zeka ve Avukatlığın Geleceği konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Av.Burhan Uyan 'Yapay Zeka Alınterini Yok Mu Edecek' sorusunu sorarak, yapay zekalı robotik teknolojilerin endüstride insan emeğinin yerini almaya başladığını ve bunun içinde avukatlığın da olduğunu, somut uygulamalar ile yapay zekalı yazılımları örnek gösterek anlattı.

Av.Burhan Uyan konuşmasında 'TBB'nin Avrupa Konseyi'nin aldığı 'Yapay Zekanın Yargı Sistemlerinde Kullanılmasına Dair Etik Kurallar' konulu kararının avukatlığın ve yargının tüm geleceğini değiştirecek esaslı bir düzenleme olduğunu ve bu konuda TBB'nin liderlik rolü üstleneceğini vurguladı.

Yapay zekalı teknolojilerin endüstriyi, askeri teknolojileri, ülkelerin ve toplumların sosyal yaşamlarını ve hatta dünyadaki demokrasileri dahi etkileyecek düzeye eriştiğini, artık dünyanın yeni savaş alanının sanal dünya olduğunu ve bu nedenle bir an evvel 'TÜRKİYE Cumhuriyeti Devleti Yapay Zeka üst Kurulu' kurulması gerektiğini söyledi.

Avukatların yapay zeka alanında farkındalıklarının ve bilgilerinin artırılmasının, bilhassa genç avukatların ülkemizde varolan son derecede yetkin çalışmalara katılarak ufuk açacağını söyleyen Uyan, ''avukatlığın yapay zekalı dönüşümünün'' TBB eliyle güçlendirilmesi çalışmalarının önemini vurguladı.

TBB Av. özdemir özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde 28/06/2019 tarihinde yapılan sempozyum iki oturum şeklinde gerçekleştirildi.

İlk oturumda Yapay Zeka ve Teknolojik Gelişimin çalışanlara Etkileri, ikinci oturumda Yapay Zeka ve İlişkilerinin Etkileşimi konuları ele alındı.

Sempozyumun açış konuşmasını, TBB Emek Komisyonu Başkanı Av. Ali çetin Aygün ile TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Filiz Saraç yaptı.

Sempozyumu TBB Yönetim Kurulu Sayman üyesi Av. Sabri Erdal Güngör ile TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av. Uğur Uzer ve Disiplin Kurulu üyeleri de yakından takip etti.

Sempozyuma Katkı Sunan Konuşmacılar:
Av. Ali çetin Aygün – TBB Emek Komisyonu Başkanı
Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu – TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı
Av. Tülay Javanshir – TBB Emek Komisyonu Genel Sekreteri
Av. Burhan Uyan – TBB Avukat Hakları Merkezi üyesi
Av. çağatay Cengiz – Ankara Barosu, T. Burcu Şenel – ILO TÜRKİYE Ofisi
Av. Hasan Erdem – TBB Emek Komisyonu Yürütme Kurulu üyesi
Av. Dr. Başak Ozan özparlak – İstanbul Barosu
Doç. Dr. Mehmet Bilgin – çukurova üniversitesi Eğitim Fakültesi


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle