TBB Avukat Hakları Merkezi İç Anadolu Bölge Çalıştayı

4268

Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi İç Anadolu Bölge Çalıştayı, 5 Mart 2016 tarihinde, Kayseri Barosu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Çalıştaya TBB Avukat Hakları Merkezi Üyelerinin yanı sıra TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Başkan Yardımcısı ve Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Başar Yaltı, Kayseri Barosu Başkanı Av. Fevzi Konaç ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile İç Anadolu bölgesinden baro başkanları ve üyeleri katıldı.

Avukatlık mesleğinin güncel sorunları ve ihtiyaçlarının masaya yatırıldığı toplantının açılışında konuşan Feyzioğlu, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğine işaret ederek birlik çağrısı yaptı. Feyzioğlu, "78 milyon vatandaşımızı mutlaka hukukun üstünlüğü ve adalet paydasında buluşturmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin bu ülkede yaşamaktan gurur, güven ve mutluluk duymasını ancak ve ancak hukukun üstünlüğünü tesis ederek yapabiliriz" diye konuştu.

Adalet kavramının tesis edilmesinde avukatlara önemli görevler düştüğünü belirten Kayseri Barosu Başkanı Av. Fevzi Konaç da, "Adalet kavramının üzerinde kara bulutların dolaştığı bu dönemde, barolar ve Barolar Birliği olarak bir taraftan ülke gündemine aklıselim ve sağduyuyu getirecek çalışmalar yapmak diğer taraftan da mesleki sıkıntıları aşmak için gayret içerisinde olmak vazifemizdir" değerlendirmesinde bulundu.