TBB BAŞKANI, ADALET BAKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN BİLİRKİŞİLİK ÇALIŞTAYINA KATILDI

2030

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Adalet Bakanlığı'nca düzenlenen Bilirkişilik çalıştayı'na katıldı.

Ankara Hakimevi'nde düzenlenen Bilirkişilik çalıştayı'nın açılış töreni Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç, Yargıtay 1. Başkanvekilleri Mehmet Kürtül ve Abdulhalik Yıldız, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Halil Adıgüzel, Danıştay Başsavcısı Abdülhalik Atalık, Ankara üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem özen ile çok sayıda hukukçu katıldı. Adalet Bakanı, Yargıtay Başkanı, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan öztatar'ın birer konuşma yaptığı törende kürsüye çıkan TBB Başkanı Feyzioğlu, bugün çok önemli bir toplantının yapıldığını söyledi.

2019 YARGIDA REFORM YILI

TÜRKİYE'nin 2019 yılını yargıda reform yılı olarak ilan ettiğini belirten Feyzioğlu, bu reformlara hep birlikte destek verilmesi gerektiğini kaydetti. Her şeye bir kulp takmanın doğru olmadığını belirten Feyzioğlu, doğru olanın diyalog ve yapıcı bir iletişimle bulunabileceğini söyledi. Sonuca ulaşan bu diyalog ortamını hazırladığı için Adalet Bakanı, Yargıtay Başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı, HSK yetkililerine teşekkür eden Feyzioğlu, "Bu demek değildir ki her konuda aynı düşüneceğiz. Hakikatin ışığı düşüncelerin çarpışmasından doğar. Bunu birlikte gerçekleştireceğiz. Daha da güzele ulaşacağımızı umut ediyorum" diye konuştu.

MAKULDE BULUŞTUĞUMUZDA DOĞRUYU YAPIYORUZ

Bilirkişilik müessesindeki gelişmelerin de bu şekilde olduğunu kaydeden Feyzioğlu, "Hukukla ilgili hiçbir konuda hukukçu bilirkişilik yapamaz dediğimizde hâkimin elini bağlamış oluruz. Makulde buluştuğumuzda doğru olanı yapıyoruz" diye konuştu.

VİDEOYU GöRüNTüLEMEK İçİN TIKLAYINIZ


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle