TBB BAŞKANI AV. METİN FEYZİOĞLU VE TBB GENEL SEKRETERİ AV. SABİHA TEKİN, İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN "2. GELECEĞİN TAHKİM AVUKATI YARIŞMASI"NDA HAKEMLİK YAPTI

3298

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) geleceğin hukukçularını ikinci kez kurgusal dava yarışmasında buluşturdu. Genç ISTAC platformu tarafından organize edilen 2. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması'na katılan 18 üniversiteden 282 öğrenci, 47 takım halinde birincilik hedefiyle mücadele etti. Final duruşmasında kazanan taraf Bilkent üniversitesi ekibi oldu.

47 takımın yer aldığı kurgusal duruşmalarda, TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin ve çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar hakemlik yaptı.

TBB Başkanı Feyzioğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada yarışmacıları cesaret ve başarılarından dolayı kutladı. Hukuk öğrenciliği dönemini anlatan Feyzioğlu, "Bugün hayatımı konuşarak kazanıyorum ama ben üniversitede 3. sınıfa kadar konuşamamıştım. Biz böyle yarışmalar görmedik. O zaman iki bayram arasında bir dönemde, sınıfta çok az öğrenci olmasının verdiği özgüvenle konuşmaya başladım, o günden beri de susmadım. O yüzden bu yarışmada gösterdiğiniz cesaret ve elde ettiğiniz başarı çok önemli" ifadelerini kullandı.