TBB BAŞKANI AV. PROF. DR. METİN FEYZİOĞLU NİĞDE’DE

5468

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Niğde Barosu Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek ve Aksaray Barosu Başkanı Av. Levent Bozkurt Niğde’de Gaziler Günü nedeniyle Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti.

Feyzioğlu ve baro başkanları daha sonra, Niğde’nin en kıdemli avukatlarından Av. Ahmet Gültekin’e evinde geçmiş olsun ziyaretinde bulundu ve öğle namazının ardından merkezdeki Dışarı Camii’nde vatandaşlarla bayramlaştı.

Heyet, bayramlaşmanın ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi’ni ziyaret etti. Şube Başkanı Ramazan Yıldız, Niğde Belediyesi’nden ihtiyaçlarını görecek bir yer talep ettiklerini söyledi. Feyzioğlu, beraberindeki heyet adına yaptığı açıklamada; 152 şehitle nüfusuna göre en fazla şehit veren illerin başında gelen Niğde halkına, şehit ve gazilerimize minnettar olduklarını, derneği desteklemenin ise herkesin görevi olduğunu, Niğde Belediyesi’nin gereğini yapmak için çaba sarf ettiğinden emin olduklarını, konuyu kendisinin de Sayın Başkan’a ilk fırsatta hatırlatarak avukatların nasıl destek verebileceklerini konuşmak istediğini ifade etti.

Heyet ziyaretten sonra, Orman Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilmiş olan on dönüm arazi üzerine Türkiye Barolar Birliği ve Niğde Barosu’nun birlikte yaptırdığı ‘TBB - Niğde Barosu Hatıra Ormanı’nın açılışına ve yeni fidan dikme törenine geçti. Törende; Türkiye Barolar Birliği Yönetim ve Disiplin Kurulu üyeleri, civar illerden Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale, Yozgat baro başkanları ile çok sayıda meslektaş ve gazilerimiz hazır bulundu.

Feyzioğlu başkanlığındaki heyet daha sonra geçtiğimiz ay Diyarbakır’da PKK terör örgütünün kahpe saldırısında şehit edilen Polis Memuru Okan Acar’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.