TBB BAŞKANI AV. PROF. DR. METİN FEYZİOĞLU, YÖNETİM, DİSİPLİN VE DENETLEME KURULLARI ÜYELERİ ATA'NIN HUZURUNA ÇIKTI

6711

Türkiye Barolar Birliği başkanlığına yeniden seçilen Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, göreve yeni başlayan Yönetim, Disiplin ve Denetleme kurulları üyeleri ve önceki dönem üyeleri Anıtkabir'i ziyaret ederek Ata'nın huzuruna çıktı.

Türkiye Barolar Birliği heyeti, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Feyzioğlu'nun, mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Anıtkabir Özel Defterine şunları kaydetti:

YÜCE ATAMIZ;

Türkiye Barolar Birliği'nin 14 Mayıs 2017 tarihinde yapılan 34. Olağan Genel Kurulu'nda seçilmiş yönetim, disiplin ve denetleme kurulu üyeleri olarak huzurlarınızdayız.

Biz hukukun üstünlüğü temelli bir çatı altında örgütlenmiş demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk milliyetçiliğini esas alan bölünmez bütünlüğünden yana tarafız.

Türkiye Barolar Birliği, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da "her milli davada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanında dimdik duracak; Türkiye'nin vatanı ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün yılmaz savunuculuğu yanında; yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ile bağımsız ve etkin savunma talebini ısrarla sürdürecektir.

Bu çerçevede "Türkiye'nin, acilen adil işleyen bir hukuk sistemine ihtiyacı bulunduğu" gerçeğinden hareketle ortak amacımızı da, "Toplumun hassasiyetlerine ve özellikle daha fazla özgürlük ve adalet talepleri ile daha iyi bir gelecek isteğine duyarlılıkla ve kararlılıkla sahip çıkmak suretiyle hizmet etmek" olarak ifade etmek isterim.

Bu zor süreçte görev belgemiz, Gençliğe Hitabenizdir; yol haritamız ise çizdiğin bilimsel aklın öncülüğündeki ışıklı yolunuzdur.

Emanetiniz emin ellerdedir; avukatlar, barolar ve Türkiye Barolar Birliği tüm Türk Milleti ile birlikte görev başındadır…

Saygılarımızla.


Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu
Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları adına
Türkiye Barolar Birliği Başkanı