TBB BAŞKANI AVUKAT PROF. DR. METİN FEYZİOĞLU KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE

4688

Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin davetlisi olarak Kıbrıs’ta bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Avukat Ünver Bedevi ve baro konseyi ile yaptığı görüşmenin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti.

Feyzioğlu ziyarette yaptığı konuşmada; Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile çok güzel bir çalışma yaptıklarını, hazırlanacak “Avukatlık Yasası Taslağı” hakkında birbirlerinin tecrübelerinden nasıl yararlanacaklarını konuştuklarını belirtti. Hem Türkiye, hem de Kıbrıs’ta kanun değişikliğiyle ilgili bir süreç yaşandığını ifade eden Feyzioğlu, iki ülkede hazırlanacak metin üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Ortak bir komisyon kurma kararı aldıklarını da ifade eden Feyzioğlu, bunun işbirliğini adım adım ileriye götürdüklerinin bir göstergesi olduğunu, gerçekleştirdikleri ziyaretlerin sadece sembolik protokol ziyaretleri olmadığını, kardeşler arasındaki işbirliği ziyareti olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu da Türkiye Barolar Birliği ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin işbirliği içerisinde olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, bazı yasaların hazırlanmasında birbirlerinin tecrübelerinden yararlanmalarının ve özellikle Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin Türkiye Barolar Birliği’nin engin tecrübelerinden faydalanmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Ziyaretlerde Feyzioğlu’na, Türkiye Barolar Birliği Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken eşlik etti.