TBB BAŞKANI, BARO BAŞKANLARIYLA ADALET NÖBETİ İÇİN GAZİANTEP’TE BULUŞTU

3699

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve baro başkanları, TÜRKİYE’nin birçok ilinde gerçekleştirilen Adalet Nöbeti için bu kez Gaziantep Adliyesi’nin önünde bir araya geldi.

Adalet Nöbetine; Birlik Başkanı Sağkan ve ev sahibi Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman’ın yanı sıra Adıyaman Barosu Başkanı Av. Bilal Doğan, Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, Bursa Barosu Başkanı Av. Metin öztosun, Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Kahramanmaraş Başkan Yardımcısı Av. Ali ünlü, Mardin Barosu Başkanı Av. İsmail Elik, Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi özdemir, Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Mehmet Velat İzol ve Van Barosu Başkanı Av. Zülküf Uçar katıldı.

Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman burada yaptığı konuşmada savunma mesleği olan avukatlığın, yapmakta en çok zorlanılan meslek haline geldiğini söyleyerek, “Bugün geldiğimiz noktada, mesleğini icra etmek için tutuklanmış ve cezaevinde yatan meslektaşlarımız bulunuyor” dedi. Adalet Nöbetlerinin öncü isimlerinden olup Gezi yargılamasının ardından cezaevinde bulunan Av. Can Atalay’ı anan Kahraman konuşmasını, “Herkes için adalet, adalet iç in avukat” sözleriyle noktaladı.

TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan da “Savunmanın temsilcileri olarak, yurttaşların temel hak ve özgürlüklerini savunmak ve savunmaya dönük saldırılara karşı çıkmak için bugün bir aradayız” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün bakıyoruz, hak savunucusu olan meslektaşlarımızı davalarıyla özdeşleştirme, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalarla gözdağı verme çabası var. Soma’da, çorlu’da, Aladağ’da mağdurun yanında yer alan, mağdurun haklarını savunan meslektaşımız Can Atalay da haksız ve hukuka tamamen aykırı bir kararla cezaevine konuldu. Ancak bu baskılar, yürütülen bu soruşturmalar ve kovuşturmalar, avukatların bu ülke için yürüttükleri hak ve özgürlük mücadelesini yok edemez, bizi umutsuzluğa sürükleyemez.”

Sağkan’ın ardından Adalet Nöbetine katılan baro başkanları, savunma mesleğinin temsilcileri olarak herkes için adalet sağlanana kadar, yurttaşın hakkını, hukukunu savunmaya devam etmekteki kararlılıklarını dile getirdiler.

“PARçALANMIŞ AVUKATLIK, PARçALANMIŞ SAVUNMA” PANELİ

Birlik Başkanı Sağkan, Adalet Nöbetinin ardından Gaziantep Barosu tarafından düzenlenen “Parçalanmış Avukatlık, Parçalanmış Savunma” konulu panele katılarak, avukatlık mesleğinin temel sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle