TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU “ARABULUCULUĞUN GÜNCEL SORUNLARI VE GELECEĞİ PANELİ”NİN AÇILIŞINDA KONUŞTU

1488

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Ankara üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TüSİAV) tarafından 18 Şubat 2020 tarihinde Ankara üniversitesi’nde düzenlenen "Arabuluculuğun Güncel Sorunları ve Geleceği Paneli"nin açılışında konuştu.

Arabuluculuğun yerli yerinde uygulanması halinde toplumsal bir kültür değişiminin anahtarı olabileceğini ifade eden Feyzioğlu, toplumun, kavga etme yaklaşımı yerine birbirleriyle konuşarak anlaşan insanlardan oluşacağı değerlendirmesinde bulundu.

Arabulucuların ayrı bir meslek birliği yerine TÜRKİYE Barolar Birliği çatısı altında örgütlenebileceğinin altını çizen Feyzioğlu, “İki ayrı meslek birliği, iki ayrı şapka tek kafa olmaz” ifadesini kullandı.

TBB olarak arabuluculuk müessesine karşı olmadıklarını vurgulayan Feyzioğlu, arabuluculuğun özünde zorunlu olarak karşı karşıya gelmek değil rıza ile uzlaşmanın bulunduğunu belirterek, dava şartı arabuluculuğa tereddütle yaklaştıklarını kaydetti.

Feyzioğlu iş uyuşmazlıklarında arabuluculuk konusunda ise şunları söyledi:

“İşçinin alın terinin sömürülüp sömürülmediğini denetlemek lazımdır. İşçi, işveren karşısında yalnız bırakılmamalıdır. çözümümü söylüyorum size ve tartışılsın istiyorum. Arabuluculukta dava şartı olan iş uyuşmazlığında biz TÜRKİYE Barolar Birliği olarak barolarımız eliyle talep eden her işçiye adli yardım faslından arabuluculukta taraf vekilliği yapmaya, ehil avukat tayin etmeye hazırız.”


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle