TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU ‘ÇALIŞMA YAŞAMINDA AYRIMCILIKLA MÜCADELE’ KONULU ULUSLARARASI TOPLANTININ AÇILIŞINDA KONUŞTU

1479

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, İstanbul’da bir avukatı darp eden polislerle ilgili TÜRKİYE İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na (TİHEK) inceleme başlatması için başvuracağını açıkladı. Feyzioğlu, “Gelin buna hep birlikte karşı çıkalım, bu olaydan bir ibretlik emsal çıkaralım, bir daha hiç kimse devletin verdiği yetki ile korumakla yükümlü olduğu vatandaşlarına insan hakkı ihlalinde bulunamasın. Bunu siz de biz de hiç kimse hak etmiyor” dedi.

TİHEK tarafından TÜRKİYE Barolar Birliği Av. özdemir özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “çalışma Yaşamında Ayrımcılıkla Mücadele” konulu etkinliğe, TİHEK Başkanı Süleyman Arslan, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Feyzioğlu, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, ILO TÜRKİYE Direktörü Numan özcan, milletvekilleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda avukat katıldı.

TİHEK’İ TOPLUMA TANITMAMIZ LAZIM

Feyzioğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, TİHEK’in çok değerli bir kurum olduğunu ancak değeri ve önemi nispetinde toplumda tanınabildiği kanaatinde olmadığını söyledi. Kurumun çok önemli çalışmaları olduğunu belirten Feyzioğlu, “Toplumda bu kurumla ilgili ‘sığınabileceğim bir devlet kapısı daha var’ anlayışını yerleştirmeliyiz” diye konuştu.

İBRETLİK, EMSAL BİR KARAR VERİN

İstanbul’da çırağan Sarayı’nda bir düğün yapılırken, “Yolu niye kestiniz, bizi niye otobüste beklettiniz?” diye soran bir avukatın polisler tarafından darp edilmesi olayını gündeme getiren Feyzioğlu, TİHEK’e olayla ilgili inceleme başlatması için başvuracağını açıkladı. Feyzioğlu, şunları söyledi:

“Bu korkunç uygulamanın TÜRKİYE Cumhuriyeti Devleti’nin güvenlik teşkilatlarının karşısına her zaman bir kara leke olarak çıkarılmasına izin vermemeliyiz. üç, beş kabadayı özentisinin devletin verdiği yetki ile devlete zarar vermesine izin vermemeliyiz. Bu hepimizin görevi. Gelin buna hep birlikte karşı çıkalım, gelin hep birlikte bu olaydan bir ibretlik emsal çıkaralım, bir daha hiç kimse TÜRKİYE Cumhuriyeti Devleti’nin verdiği yetki ile korumakla yükümlü olduğu TÜRKİYE Cumhuriyeti vatandaşlarına insan hakkı ihlalinde bulunamasın. Bunu siz de hak etmiyorsunuz, biz de hak etmiyoruz, hiç kimse hak etmiyor.”


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle