TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU’NDAN KIRGIZİSTAN BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI’NA CENGİZ AYTMATOV MEKTUBU

1570

Kırgızistan’ın seçkin evladı, Türk Dünyasının ortak değeri, 20. yüzyıl edebiyat dünyasının büyük yazarı Cengiz Aytmatov’un 90. doğum yılı nedeniyle şahsınızda bütün Kırgız meslektaşlarımızı en içten duygularımızla selamlıyoruz.

Cengiz Aytmatov, içinden çıktığı milletin kültürünü, tarihten gelen değerlerini, milli ruhunu hikayeleştirmek ve romanlaştırmakla kalmamış, bu değerlerin yeni kuşaklar tarafından içselleştirilip benimsenmesini sağlayarak, Kırgız milli ruhunun gelişmesine katkı sağlamıştır.

Cengiz Aytmatov’un TÜRKİYE Türkçesine çevrilen eserleri kuşaklar boyu Türk okurlarının başucu kitapları olmuştur. Aytmatov’un ülkemizde bu kadar sevilmesinin temel nedeni, eserlerindeki çevre ve konunun Kırgızistan merkezli olmasına karşın bizi de anlatmasıdır. Hikâye ve romanlarındaki karakterlerin birebir bizim de karakterlerimiz olmasıdır.

Cengiz Aytmatov, soylu bir yazarın edebiyat değeri yüksek eserler meydana getirdiğinde kişisel tanınırlığının ve şöhretinin yanında, ülkesinin ve halkının itibarını da yüceltebileceğini gösteren seçkin bir örnektir.

Dünya edebiyatının büyük romancısı, Türk Dünyasının ortak değeri, Kırgızistan’ın seçkin evladı Cengiz Aytmatov’u doğumunun 90. yılında saygıyla anıyoruz. TÜRKİYE Barolar Birliği ile Kırgızistan Barolar Birliği arasındaki mesleki paydaların, büyük edebiyat ustasının bizlere bıraktığı zengin mirasla daha da güçleneceğine olan inancımızla kardeşçe selamlarımızı iletiyoruz.

 

Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı