TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU, YENİ İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI DEĞERLENDİRME TOPLANTISININ AÇILIŞINDA KONUŞTU

883

Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen "Yeni İnsan Hakları Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı" 25 Aralık 2019 tarihinde Ankara Hakimevi'nde yapıldı.

Toplantının açılışında sırasıyla Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Dairesi Başkanı Hacı Ali Açıkgül, TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit konuşma yaptı.

Şiddetten arınmış bir toplumda yaşamanın en temel insan hakkı olduğunu kaydeden TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, bu kapsamda kadınların şiddetten korunmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Feyzioğlu, "Bu çerçevede Sayın Adalet Bakanımızla ortak çalışmanın içindeyiz. Devletin tüm kurumlarının el ele vereceği, sivil toplumla birlikte çözeceği bir sorunla karşı karşıyayız. Bizim bu sorunu birbirimizi suçlayarak değil, el ele vererek çözmemiz lazım. Bu çerçevede, Adalet, İçişleri, Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile TBB olarak kapsamlı bir protokolü en kısa zamanda hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kişisel verilerin korunması, mağdur hakları gibi yeni nesil insan haklarının da içselleştirilmesi gerektiğini belirten Feyzioğlu, bu konularda da çoğulcu-katılımcı bir anlayışla çalıştıklarının altını çizdi.

Terör örgütlerinin isteğinin, devletin ve yargının yapacağı yanlışlardan zaman kazanmak olduğunu söyleyen Feyzioğlu, "Terör örgütlerini en büyük zarara uğratacak ise devletin fertleri vasıtasıyla haklıyı haksızdan, suçluyu suçsuzdan, yanlışı doğrudan isabetli şekilde ayırmasıdır. Dolayısıyla adil yargılama hakkının uygulanması devletin ve vatandaşların menfaatinedir, terör örgütlerini de zarara uğratır" değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya, Feyzioğlu’nun yanı sıra, TBB Başkan Yardımcısı Av. ünsal Toker, Genel Sekreter Av. Sabiha Tekin ve Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken katıldı.

Konunun bütün paydaşlarının bir masanın etrafında toplanarak, görüş, öneri ve beklentilerinin alınacağı toplantının ardından yapılacak çalışmaların sonunda eylem planı taslağı oluşturulacak.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle