TBB BAŞKANI İSİAS OTEL’DE HAYATLARINI KAYBEDEN ÇOCUKLARIN AİLELERİYLE BİR ARAYA GELDİ, KIBRIS TÜRK BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI İLE BASIN TOPLANTISI YAPTI

954

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) bir ziyaret gerçekleştirerek, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Av. Hasan Esendağlı ile bir araya geldi. Daha sonra Sağkan ve Esendağlı 6 Şubat depreminde çöken Adıyaman’daki İsias Otel’de hayatlarını kaybeden çocukların aileleriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirerek ailelere yargı süreciyle ilgili bilgilendirme yaptı. Sağkan ve Esendağlı bu toplantının ardından ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Esendağlı, ailelere ceza yargılaması sürecinde destek vermek üzere Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Türkiye Barolar Birliği olarak iş birliği ve koordinasyon içerisinde çalıştıklarını, profesyonel avukat desteği bakımından Türkiye Barolar Birliği’nin çok değerli, paha biçilemez bir destek sunduğunu ifade etti.

Esendağlı, 6 kişilik bir avukat ekibinin aileleri temsilen yargı sürecine dahil olduklarını, bu avukat ekibinin içerisinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan’ın da yer aldığını kaydetti.

TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan da, ilk olarak Kıbrıs halkının ve ailelerin yaşadığı acıyı paylaştığını ifade etti.

Sağkan, bugün itibariyle soruşturma dosyasında otel sahibi ve yöneticileriyle beraber şüphelilerden 5’inin tutuklandığı bilgisini vererek, “Bu aşamada soruşturma dosyasına ilişkin olarak; imalat sürecindeki hukuka aykırılıklar ve bunun denetlenmesine dönük eksikliklerin belirlenmesi ve faillerin tespiti, sorumluluk silsilesinin ortaya konulması için teknik incelemelerin yapılması yönünde etkin şekilde soruşturma yürütüldüğünü paylaşabilirim” dedi.

Sağkan, “Gelecek bilirkişi raporları doğrultusunda, sadece imalat değil, imalatı denetlemekle ilgili görevli tüm birimler soruşturma dosyasının şüphelisi haline getirilip kendilerinin yargılama sürecine dahil edilmesi, aileler ve bizler açısından en önemli unsurdur. Soruşturma dosyasının bu yönüyle genişletilmesi hukukçular olarak beklentimizi ve yapacağımız taleplerin de esasını oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle