TBB BAŞKANI MERSİN’DE ATATÜRK ANITI’NIN AÇILIŞINI YAPTI

5827

TBB BAŞKANI MERSİN’DE ATATÜRK ANITI’NIN AÇILIŞINI YAPTI
“ATATÜRK’E YAPILAN SALDIRI ÇAĞDAŞLIĞA YAPILAN SALDIRIDIR”

Mersin Barosu tarafından yaptırılarak Mersin Adliyesi önüne yerleştirilen Atatürk Anıtı’nın açılışını yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu burada bir dizi ziyarette bulundu.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan ve Adalet Komisyonu Başkanı Adnan Yıldırım’ı makamlarında ziyaret eden Feyzioğlu’na, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Eyyüp Sabri Çepik, TBB Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken, Mersin Baro Başkanı Av. Alpay Antmen, Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık ve Osmaniye Barosu Başkanı Av. Hamza Tor eşlik etti.

Feyzioğlu daha sonra Mersin Barosu tarafından yaptırılan Atatürk Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi. Son günlerde Atatürk'e karşı büyük bir saldırı olduğunu söyleyen Feyzioğlu, Atatürk Anıtı'nın açılışının her zamankinden daha büyük anlam taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu anıtı açarken; Atatürk'ün düşünceleri, açtığı ışıklı yol olmasaydı, Atatürk'ün çağdaşlık meşalesi yolumuzu aydınlatmasaydı, kadınlarımızın durumunun ne olacağını düşünmemiz lazım. Bu ülkenin kadınları seçme seçilme hakkına, kocaları karşısında kanunen eşit olma hakkına sahip olabilirler miydi? Atatürk olmasaydı diyenler, çağdaşlık olmasaydı diyenlerdir. Atatürk'ü biz gözümüzden sakınırken, onun fotoğrafını yara-bere içinde sunmaya cüret edenler acaba kendileri nerede olurlardı? Bugün Atatürk'e yapılan saldırı aslında Türk milletine yönelik, birliğimize, beraberliğimize, üniter devlete ve çağdaşlığa yapılan saldırıdır.”

Açılışın ardından beraberindeki heyetle birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek Cemiyet Başkanı Ahmet Ünal ile görüşen Feyzioğlu, burada gündemi değerlendirerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin yeni bir belirsiz döneme girdiğinin altını çizen Feyzioğlu, “Önümüzde her bakımdan kolay olmadığını anladığımız günler var. Özgürlükler, demokrasi, hukuk devleti, halkın gündelik hayatını doğrudan doğruya ilgilendiren hukuki güvenlik çok ciddi tehdit altında. Türkiye'de ekonomiden bireyin günlük yaşamına kadar her konuda yaşadığımız temel sıkıntı hukuki güvenlik hakkının eksikliğine dayanıyor” diye konuştu.

Türkiye'nin Kürt meselesinin de aslında üst başlıkta insan hakları meselesi olduğunu dile getiren Feyzioğlu çözümün, içeride yurttaşı eşit yurttaş kılacak hukuki güvenlik hakkının, insan hakkının, demokrasinin sağlanarak mümkün olacağını söyledi.

Basın mensuplarının genel af tartışmalarıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Feyzioğlu, “Genel affın telaffuz edilmesi ciddidir. Her yönüyle artısı eksisi değerlendirildikten sonra telaffuz edilir ve bir kez telaffuz edildiğinde de binlerce kişi beklentiye girer. Sürekli olarak genel affı gündeme getirmek, ondan sonra ‘yanlış anladınız' demek, en azından cezaevinde cezalarını çekmekte olanlar ve ailelerine bir başka ceza haline dönüşür.”

Açılıştan sonra Mersin Barosu’nu da ziyaret eden Feyzioğlu, burada meslektaşlarıyla güncel hukuki konuları değerlendirdi.