TBB Başkanı Sağkan’dan öldürülen meslektaşımız Av. Dilara Yıldız hakkında açıklama: “KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR”

3150

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı R. Erinç Sağkan, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin dava dolayısıyla gittiği Diyarbakır Adliyesi önünde, eski nişanlısı tarafından öldürülen genç meslektaşımız Dilara Yıldız’a ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Sağkan, “ülkemizde yıllardır yaşanan kadınların yaşam hakkı ihlalleri maalesef dün çok acı şekilde bir meslektaşımızın öldürülmesi ile devam etti. Meslektaşımız 6 sefer kolluğa şikayet ettiği halde sonuç alamıyor, 'öldürüleceğim, tehdit ediliyorum, bu tehditler çok ciddi' diyor, fakat önlem alınmıyor. öldürülmemesi için yasal merciler maalesef ki hiçbir şey yapmıyorlar” diye konuştu.

En sonunda bir uzaklaştırma kararı verildiğini kaydeden Sağkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“O karara rağmen bu şahıs elini kolunu sallayarak avukat meslektaşımızın evine, öğrendiğimiz kadarıyla bir çilingir marifetiyle giriyor. O çilingir dahi sormuyor, 'Bu ev kimindir, ben burayı niye açıyorum’ demiyor. Maalesef böyle bir olayla karşı karşıyayız. Bize kimse bunun sadece bir adli vaka olduğuna inandıramaz. Kadın cinayetleri politiktir ve maalesef bir gecede çıktığımız İstanbul Sözleşmesi bu söylemimizin doğruluğunun en açık göstergesi olmuştur. meslektaşımızın hunharca katledilmesinin nedenlerinin başında yasal mercilerin gerekli önlemleri almaması, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmış olması, 6284'ün etkin şekilde uygulanmaması gelmektedir."

“İSTANBUL SöZLEŞMESİNDEN DöNME KARARINDAN GELİN VAZGEçİN”

Bir kadın olarak meslektaşımız yapabileceği her şeyi yapmış, adli mercilere sığınmıştır. Buna rağmen maalesef ki katledilmiştir. Artık buradan tüm ilgililere son kez çağrıda bulunuyoruz. Gelin bu yanlıştan geri dönün. Danıştay'a çağrıda bulunuyoruz, vereceğiniz karar kadınların yaşam hakkıyla ilgilidir. Siyasal iktidara tekrar çağrıda bulunuyoruz, İstanbul Sözleşmesinden dönme kararından gelin vazgeçin. Ne kadar ağır sonuçları olduğunu maalesef ki çok acı tecrübelerle yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağkan TÜRKİYE Barolar Birliği olarak barolar ve sivil toplum örgütleriyle birlikte kadınların insan hakları mücadelesini sonuna kadar sürdürmeye devam edeceklerini söyleyerek, Yıldız’ı öldüren zanlının yargılanmasının da peşini bırakmayacaklarını sözlerine ekledi.

VİDEOYU GöRüNTüLEMEK İçİN TIKLAYINIZ


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle