TBB BAŞKANI SAĞKAN HATAY DÖRTYOL VE KIRIKHAN'DA AVUKATLAR İÇİN YENİ KULLANIM ALANLARININ AÇILIŞINI YAPTI
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, 6 Şubat depremlerinde en çok etkilenen illerden olan Hatay'da Başkan Yardımcıları Av. Ercan Demir, Av. Bahar Gültekin Candemir, Disiplin Kurulu Başkanı Av. Mahmut Karatekin ve Başkan Danışmanı Av. Veli Küçük ile birlikte meslektaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmete sunulan yeni yapıların açılışını yaptı.
TBB Heyeti ilk olarak ev sahibi Hatay Barosu Başkanı Av. Hatay Tut, Yönetim Kurulu üyeleri, konuk Baro Başkanları ve meslektaşlarla birlikte Dörtyol Adliyesi'ne gitti. Sağkan ve TBB heyeti Dörtyol Adalet Komisyon Başkanı Şevket Zişan Bilge Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Deren Özkol ve Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç ile görüştü.
TBB tarafından Hatay Barosu'nun kullanımı için Dörtyol Adliyesi bitişiğine yapılan Baro Odası'nın açılışını gerçekleştiren Sağkan, burada meslektaşlarıyla bir araya gelerek meslekte 30. Yılını dolduran üç avukata plaket takdim etti.
Sağkan daha sonra beraberindekiler eşliğinde avukat bürolarının açılışı için Kırıkhan'a geçti. Burada, 60 avukatın mesleki faaliyetlerini sürdürmesi için tasarlanan 30 büronun açılışı yapıldı.
Baro Başkanları ve ilçe protokollerinin katıldığı açılışlarda birer konuşma yapan Sağkan, 6 Şubat depremlerinin ilk saatlerinden itibaren yaşanan büyük dayanışmaya dikkat çekti. Bir yandan meslektaşların çalışma koşullarının mesleğin onuruna uygun hale getirilmesi öte yandan yurttaşların adalete erişiminin sağlanması için iki yönlü bir mücadele içinde olduklarını söyleyen Birlik Başkanı, yeni yapıların hayırlı olmasını diledi.
Son olarak, Antakya'da, daha önce meslektaşların çalışma alanları olarak kullanılmak üzere inşa edilerek açılan yapının Hatay Barosu tarafından meslek içi eğitimlerde kullanmak üzere ihtiyaç değişikliği talebi nedeniyle tadil edilerek kullanıma sunulan Konferans Salonunun açılışı gerçekleştirildi.
Sağkan, açılışta yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinin hemen ardından Hatay'a gelerek tüm barolarımız ile birlikte seferberlik ilan ettiklerini kaydederek, "25 yıllık avukatlık yaşantımda, o mesleki dayanışma ve kendi acılarını öteleyerek yurttaşların dertleriyle meşgul olan meslektaşların onurlu duruşu hiç unutulmayacak anlardı" dedi. TBB ve Barolar olarak yaşanan acıların silinmeyeceğini bildiklerini belirten Sağkan ancak avukatlık mesleğinin onuruna uygun şekilde yapılabilmesi ve bu acıların tekrar yaşanmaması için çaba gösterdiklerini ifade etti.
Burada da meslekte 30, 40, 50 ve 60. yılını dolduran meslektaşlara, Hatay Barosu Başkanı Av. Hatay Tut, TBB Heyeti ve Baro Başkanları ile birlikte plaket takdiminde bulunan Sağkan, meslek üstatlarına onlarca yıl verdikleri insan hakları ve demokrasi mücadelesi için teşekkür etti.
Öte yandan, konferans salonuna adı verilen, 1971 - 2002 tarihleri arasında 27 sene Hatay Barosu Başkanlığı görevini yürüten ve meslekte 72. yılını tamamlayan Avukat Mustafa Nabi İnal'a da onur plaketi takdim edildi.
Hatay programına Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Osmaniye Barosu Başkanı Av. Ahmet Şefik Akın, Adana Barosu Başkanı Av. Volkan Böke, Adıyaman Barosu Başkanı Av. Bilal Doğan, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bülent Duran, Kilis Barosu Başkanı Av. Mehmet Taşçı da katıldı.
Haber ile ilgili Görseller
