TBB Başkanı Sağkan Hatay'da Baro Başkanı Açıkalın Eşliğinde İncelemelerde Bulundu

1834

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremde en çok hasar alan illerden olan ve 20 Şubat’ta yaşanan depremde de ikinci kez yıkılan Hatay’da, Baro Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın eşliğinde incelemelerde bulundu.

Hatay TBB Deprem Koordinasyon Merkezi’nde, etkin bir soruşturma sürecinin yürütülmesine katkı sunmak bakımından delillerin toplanması, korunması ve yurttaşların bilgilendirilmesi çalışmalarında görev alan gönüllü avukatlar ve dayanışma içerisinde olduğumuz Hatay Barosu mensubu meslektaşlarla bir araya gelen Birlik Başkanı, devam eden hukuki süreç hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Sağkan, TBB’nin ilk günden itibaren bütün imkanlarını kullanarak depremden zarar gören meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğunu söyleyerek bundan sonraki süreçte neler yapılabileceğine ilişkin hem kaynak yaratmak hem de o kaynakları en verimli şekilde kullanmak için çalışmalarını sürdürdüklerini, meslektaşlara bir an önce sağlıklı çalışma alanları yaratmayı hedeflediklerini kaydetti.

Birlik Başkanı, yurttaşların sorunlarını dinlediği Hatay’ın Defne ilçesindeki Orhanlı çadır Kenti’nde, deprem sonrasında koordinasyona destek sağlamak üzere Defne’de görevlendirilen Burdur Valisi Ali Arslantaş ile de görüştü.

Sağkan daha sonra incelemelerde bulunduğu Samandağı’nda hayatını kaybeden meslektaşın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak anma törenine katıldı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle