TBB BAŞKANI SAĞKAN VE BAŞKAN YARDIMCISI SUİÇMEZ GÜMÜŞHANE BAROSU’NU ZİYARET EDEREK BİR DİZİ ETKİNLİĞE KATILDILAR

1854

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez; Gümüşhane’de bir dizi ziyaret gerçekleştirerek bazı etkinliklere katıldılar. 

Erzurum’da; Erzurum Barosu Başkanı Av. Talat Göğebakan ve Gümüşhane Barosu Başkanı Av. Metin Aslan tarafından karşılanan Birlik Başkanı Sağkan, baro başkanlarıyla birlikte Bayburt’a geçti. Burada kendilerine katılan TBB Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez ile Bayburt Barosu Başkanı Av. Serkan Pekmezci, Yönetim Kurulu üyeleri ve meslektaşlarla bir araya geldi. 

Sağkan ve Suiçmez kendilerine eşlik eden baro başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle Gümüşhane’de bir dizi nezaket ziyareti de gerçekleştirdi. İlk olarak Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan çimen’i ziyaret eden Sağkan ve beraberindeki heyet daha sonra Gümüşhane üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Zeybek’le bir araya geldi. 

GüMüŞHANE ADLİYESİ’NDE AVUKAT ALİ GüNDAY SALONU AçILDI 

Sağkan, ziyaretlerine Gümüşhane Adalet Komisyonu Başkanı Bayram ünlü ve Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir’le devam etti.  Sağkan ve Suiçmez daha sonra kendilerine eşlik eden baro başkan ve temsilcileriyle birlikte Gümüşhane Adliyesi binasındaki bekleme salonunun açılışını gerçekleştirdi. Sağkan, “Bugün simgesel de olsa Ali Günday Başkanımın isminin yer aldığı bir salonun açılışın yapmak benim için onur verici bir an” dedi. Sağkan, açılışı, en kısa zamanda Gümüşhane Barosu’na yakışır bir hizmet binasının açılışını da birlikte yapmak dileğiyle gerçekleştirdi. 

Daha sonra Gümüşhane Barosu tarafından düzenlenen ruhsat törenine katılan Sağkan, akşam katıldığı etkinlikte de meslekte 30, 40 ve 50 yılını dolduran avukatlara plaket takdim etti.   

KVKK EĞİTİMİNE KATILDILAR 

Sağkan ve Suiçmez Gümüşhane’deki etkinliklerini, TÜRKİYE Barolar Birliği tarafından Gümüşhane ve Bayburt barolarının iş birliğiyle düzenlenen “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uygulaması” konulu meslek içi eğitim seminerine katılarak tamamladı. 

Sağkan burada yaptığı açış konuşmasında; “İster bu alanla ilgilenelim ister ilgilenmeyelim, çok iyi bilmek zorunda olduğumuz bir hukuki alanla karşı karşıya olduğumuz gerçeğini, yaşanan acı tecrübelerle de görüyoruz. Son dönemde hemen hemen bütün verilerin kişisel veri olarak kabul edildiği hukuk sistemimizde avukatın artık sadece bu mevzuatı iyi bilmesi değil, bu alanda çalışıp çalışmaması da değil, mesleki faaliyetlerinin tamamında yasayı ve uygulamayı çok iyi bilmesi gerektiği bir sürecin içerisindeyiz” dedi. 

Bu uygulamanın avukatların mesleki faaliyetlerinde yarattığı sıkıntının gündemlerinde olduğunu vurgulayan Sağkan, TÜRKİYE Barolar Birliği ve baroların, avukatların mesleki faaliyetlerinin bu kanunun istisna hükümleri arasında yer alması için çalıştıklarını kaydetti. 

TBB Eğitim Merkezi’nin çalışmalarına değinerek, 6 ay gibi kısa bir sürede, talep eden baroların ev sahipliğinde düzenlenen 175 eğitim seminerinde 15 bini aşkın meslektaşımıza eğitim sunulduğunu söyleyen Sağkan, gönüllü olarak KVKK eğitimi vermek üzere Gümüşhane’de bulunan Av. Köprülü ve Av. Mustafa Efe’ye teşekkür etti.

 


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle