TBB BAŞKANI SAĞKAN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ULUDERE ANMASINA KATILDI

2528

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Genel Sekreter Av. Veli Küçük ve Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nizam Dilek, Av. Ali Bayram ile çok sayıda Baro Başkanı, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski’de hayatını kaybeden 34 yurttaşımızın anma törenine katıldı.

Birlik Başkanı Sağkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri anma töreninde ilk olarak hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Sağkan daha sonra yaptığı konuşmasında süreçte yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“…adaletin sağlanamamasında, acılarının bir nebze olsun giderilememesinde hepimizin payı var. O sebeple geçen yıl da buradaydım, bu yıl da buradayım. Adalet sağlanana kadar da burada olmaya devam edeceğim.”

Sağkan, Roboski’de siyasetin de yargının da görevini yerine getirmediğini söyledi:

“Maalesef 34 insanımızın öldürüldüğü bu olaya ilişkin olarak siyaset de yargı da ailelerin acılarının sarılmasına ilişkin en ufak somut bir adım atmadığı gibi, hani demişlerdi ya karanlık dehlizlerde kalmayacak diye, işte yargı ve siyaset maalesef ki bugüne kadar bu olayı o karanlık dehlizlerde bıraktı. Siyaset kurumu meclis çatısı altındaki komisyondan kasıt yoktur raporu çıkardı; savcılık ise ‘kaçınılmaz hata’ dedi ve takipsizlik kararı verdi. Oysa kaçınılmaz olanın adaleti tesis etmek olması gerekiyordu. Kasıt mı, ihmal mi değerlendirmesinin ve bir ihmal varsa buradaki hatanın kaçınılmaz olup olmadığının değerlendirme yeri bağımsız yargı makamıdır. Ancak o zaman bizler çıkacak kararın adaletin tesisi noktasında ailelerin ve tüm yurttaşlarımızın vicdanını bir nebze olsun tatmin edebildiğini söyleyebiliriz. İşte ben bu sorumluluk için buradayım. Sadece acıyı paylaşmak için değil, bundan sonraki süreçlerde adaletin er geç bir gün ortaya çıkacağını ve bunun için burada bulunan barolarımızla birlikte adaletin tesis edilip kanayan yaranın bir nebze olsun kapatılması için sonuna kadar mücadele edeceğimizin en azından umudunu vermek bakımından buradayım. Ve bunu da burada bulunan Baro Başkanlarımız ve TBB adına bir söz olarak da ortaya koymak istiyorum.”


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle