TBB BAŞKANI VE BARO BAŞKANLARI ANKARA'DAKİ HAİN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN SUBAY VE ASTSUBAYLAR İÇİN TESUD VE TEMAD 'A TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDULAR

5321

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen baro başkanları Ankara'daki hain terör saldırısında şehit olan subay ve astsubaylar için Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'ne (TEMAD) taziye ziyaretinde bulundular.

Heyette Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu ile birlikte TBB Genel Sekreteri Av. Güneş Gürseler ve Sayman Üye Av. Sabri Erdal Güngör'ün yanı sıra Burdur Barosu Başkanı Av. Ramazan Gedik, Çankırı Barosu Başkanı Av. Erkan Köroğlu, Erzurum Barosu Başkanı Av. Talat Göğebakan, Kastamonu Barosu Başkanı Av. Mehmet Çiftçi, Kırşehir Barosu Başkanı Av. Mehtap Karaburçak Tuzcu, Osmaniye Barosu Başkanı Av. Dilem Aksoy, Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Huriye Altay Erol ve Yozgat Barosu Başkanı Av. Mehmet Şimşek yer aldı. Heyete ayrıca TBB Başkan Başdanışmanları Av. Prof. Dr. Necdet Basa ve Av. Zafer Köken ile avukatlar da eşlik etti.

TESUD Başkanı Em. Hv. Korgeneral Erdoğan Karakuş, TEMAD Başkanı Ahmet Keser ve her iki derneğin yöneticileri ile yapılan görüşmelerde, terörle mücadelede izlenmesi gereken strateji ve Türkiye'nin içinde bulunduğu zor süreçten çıkış yolu konuşuldu.

Görüşmelerde, yaşanan terör olaylarından duyulan üzüntü dile getirilirken terörle mücadelenin topyekûn bir mücadele olduğu ve bu mücadelenin sadece güvenlik elemanlarının tekeline bırakılamayacağı vurgulandı. Görüşmede, çıkış yolunun hukuk devleti ve demokrasi olduğu konusunda görüş birliği yapılarak, "Milli menfaatlerimizi ve dış politikamızı ortak akılla belirlemek ve millet olarak teröre karşı tek vücut olabilmek için buna mecburuz" denildi.