TBB BAŞKANI VE BARO BAŞKANLARI, TBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ AV. YURDAGÜL GÜNDOĞAN’IN GÖREVİ NEDENİYLE YARGILANDIĞI DAVA İÇİN ADANA’DAYDI

5133

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez ve Mersin Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yurdagül Gündoğan’ın avukatlık görevini icra ederken görevi nedeniyle yargılandığı davanın duruşmasına katılmak ve Gündoğan’a destek olmak için Adana’ya gitti. Duruşma, 1 Temmuz 2015 tarihine ertelendi.

Adana Adliyesi’nde görülen duruşmanın ardından avukatların adliye girişlerinde yaşadığı sorunlarla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile görüşen TBB Başkanı Feyzioğlu, “Adliye girişinde yaşanan büyük sorunu çözmek için, Adana Cumhuriyet Başsavcımızla uzun bir toplantı yaptık. Toplantının faydalı ve yapıcı geçtiğini düşünüyoruz. Kendisine teşekkür ediyorum. Elbette uygulamayı göreceğiz. Kapıda yaşanan arbedede yaralanan meslektaşlarımızla ilgili takibi Baromuz etkili şekilde yapacaktır” diye konuştu.

Feyzioğlu, daha sonra Adana Barosu tarafından Yönetim Kurulu üyeleri ve TBB Delegeleri ile gerçekleştirilen toplantıya katıldı.