TBB ÇEVRE VE KENT HUKUKU KOMİSYONU "TÜRKİYE ÇALIŞTAYLARI" TEKİRDAĞ İLE BAŞLADI

2567

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) çevre ve Kent Hukuku Komisyonu ile Tekirdağ Barosu arasında bir süredir yürütülen görüşmeler çerçevesinde, 22 Şubat 2020 Cumartesi günü, Tekirdağ'da bir çalıştay düzenlendi.

"TÜRKİYE çalıştayları-I" olarak ilki gerçekleştirilen çalıştaya, TBB ve Tekirdağ Barosu çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyeleri ile TBB Yönetim Kurulu üyesi Avukat Gültekin Uzunalioğlu, Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Egemen Gürcün, TBB önceki dönem genel sekreteri Avukat Güneş Gürseler, akademisyenler Doç. Dr. Süheyla Suzan Gökalp Alıca, Doç. Dr. Ahmet Güneş, TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Dr. Cemal Polat, Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı Dr. Yücel Ayaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığı Mekansal Planlama Şube Müdürü Kemal Ersoylu katıldı.

çalıştayla ilgili değerlendirmede bulunan TBB çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Gökhan Candoğan şunları söyledi:

"Tekirdağ'ın çevre ve kent sorunlarının yerel temsilciler tarafından geniş bir şekilde aktarımı sonrasında, bugüne kadar yapılanlar ve bundan sonra yapılabilecekler üzerinde yapılan tartışma ve geleceğe dönük yoğun bir işbirliği ile özellikle hukuk alanında yaşanan tıkanıklığı aşmak amacıyla yeni bir hukuksal perspektif oluşturulması gerekliliği üzerinde durulan çalıştayda ortaya konulan görüşler, Tekirdağ ve Trakya bölgesinin karşı karşıya olduğu çevre sorunlarının karmaşıklığını ortaya çıkardığı gibi, etkin ve dinamik bir sivil toplum yapısının sorunlarla başa çıkmak açısından önemli bir avantaj oluşturduğunu göstermiştir.

özellikle genç avukatların çevre ve kent hukukuna duydukları ilgi cesaretlendirici bulunmuş olup, bir yandan Tekirdağ üzerinden Trakya çevre ve kent sorunlarına yönelik çalışmalarının, TBB ile Tekirdağ Barosu arasında etkin bir iş birliği içerisinde yürütülmesi, bir yandan da bu içerikte çalıştayların ihtiyaç duyulan bölgelerde yapılması konusunda bir mutabakat oluşmuştur."


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle