TBB ÇEVRE VE KENT KOMİSYONU, YASAMA FAALİYETLERİNDE AKTİF OLACAK

2548

TBB çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, TBMM çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. 

Görüşmede TBB çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Gökhan Candoğan, Komisyon Genel Sekreteri Av. Dide Alkan, Komisyon üyeleri Av. M. çağrı Songüç ve Av. Bahri Arda Adak yer aldı.

Candoğan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, TBB komisyonu olarak TBMM çevre Komisyonu Başkanı Balta ile tanışma vesilesiyle kendilerine bir ziyarette bulunduklarını söyledi.

TBB çevre ve Kent Komisyonu’nun Ankara merkezli çalışıyor olmasının bir avantaj olduğunun altını çizen Candoğan, Meclis’te çevre ve kent hukukunu ilgilendiren yasal düzenlemeleri daha yakından takip etmek, yasama süreçlerinde aktif olarak söz sahibi olmak ve sorumluluk almak istediklerini kaydetti. Yapılan ziyaretin bu anlamda oldukça verimli geçtiğini ifade eden Candoğan, “Son dönemde gündemde olan plastik poşet kullanımının sınırlandırılmasına yönelik düzenlemeyi çok olumlu bulduğumuzu ifade ettik. Komisyonla aktif olarak çalışmak istediğimizi, çevre ve kentle ilgili düzenlemelerin hayata geçirilmesinde Barolar Birliği’nin yer almasının olumlu katkıları olabileceğini kendilerine söyledik” diye konuştu.

Candoğan, “Sayın Komisyon Başkanı Balta, bizim bu görüşlerimize olumlu yaklaşarak, bu süreçlerde Barolar Birliği ile işbirliğinin çok önemli olduğunun altını çizdi. Sayın Balta, plastik poşet uygulamasının kısa zaman içinde olumlu sonuçlarının alındığını ve bu düzenleme ile toplumda adeta çevre farkındalığının zirve yaptığını söyledi” ifadesini kullandı.

çevre hukukunun en temel kavramlarından birisinin, idarenin yönetim ve karar alma süreçlerine katılım ilkesi olduğunu belirten Candoğan, “Bu ilke temelinde bundan sonraki süreçte de gerek TBMM çevre Komisyonu gerekse de diğer idarelerin çalışma ve karar verme süreçlerine aktif olarak katılacağımızı ve Barolar Birliği’ni etkin bir şekilde temsil edeceğimizi belirtmek isterim” diye konuştu.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle