TBB ÇOCUK ADALETİ EĞİTİMİ PROGRAMI BAŞLADI

2452
TÜRKİYE Barolar Birliği çocuk Hakları Komisyonu’nun, baroların çocuk komisyonlarının güçlendirilmesi amacıyla düzenlediği, üç günlük (28-29-30 Haziran 2019) çocuk Adaleti Eğitimi Programı dün Ayaş’ta başladı.

TBB çocuk Hakları Komisyonundan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Ali Elibol ve Komisyon Başkanı Av. Hatice Kaynak’ın açış konuşmalarıyla başlayan eğitimin ilk gününde; çocuk Hakları ve çocuk Adaleti Rehber İlkeleri (Göktan Koçyıldırım, Av. Hatice Kaynak), çocuk Adaleti İstatistikleri (Av. Şadan Tutumlu), çocukla İletişim (Zeynep Mutlu, Av. Burcu Düzen) konuları ele alındı.

Eğitimde bugün çocukların Gelişim özellikleri ve Riskler (Prof. Dr. Dilşad Foto özdemir), Suça Sürüklenen çocuk (Av. özcan Güven,SHU zeynep Mutlu), Mağdur çocuk (Av. özcan Güven, Shu Seynep Mutlu), Tanık ve Koruma İhtiyacı İçinde çocuk (Göktan Koçyıldırım, Av. Veysel Tuncil), çocuk İnfaz Hukuku (Av. özcan Güven) başlıkları altında devam ediyor. İkinci gün eğitimi Film Gösterimi ve Söyleşisi ile tamamlanacak.

Yarın gerçekleştirilecek programın üçüncü gününde Velayet-Vesayet, çocuğun Tanıklığı ve görüşünün alınması, çocuk Teslimi (Av. Mustafa Ateş), Stratejik Davalama ve Savunuculuk (Av. Şahin Antakyalıoğlu, Av. Hakan Varan), Ulusal ve Uluslararası Başvuru Yolları (Av. Neslihan Aktosun” başlıkları altında eğitim yapılacak.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle