TBB’DE DEVİR TESLİM TÖRENİ: BİRLİĞİ YÖNETMEK DEĞİL, BİRLİKTE YÖNETMEK

4873

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ile TBB Yönetim, Disiplin ve Denetleme kurullarının seçilen üyeleri, bugün (11.12.2021) Anıtkabir ziyaretinin ardından, önceki dönem kurullarının üyelerinin katılımıyla düzenlenen törenle yeni görevlerini devraldı.

Baro başkanları, TBB delegeleri ve avukatların katıldığı törende önceki dönem TBB Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin özbek, Birlik Başkanı Sağkan’a cübbesini giydirerek görevi devretti. Yönetim Kurulu üyeleri Av. Ramazan Erhan Toprak, Av. Sibel Suiçmez, Av. Veli Küçük, Av. Gürkan Altun, Av. Gökhan Bozkurt, Av. Abdülbaki çelebi, Av. Nizam Dilek, Av. Ercan Demir, Av. Ali Bayram ve Av. Hicran Kandemir’e de önceki dönem Yönetim Kurulu üyeleri Av. Asude Şenol, Av. Ahmet Şakir Uzun ve Av. Filiz Saraç cübbelerini giydirerek görevi devretti.

Yeni seçilen Disiplin Kurulu üyeleri Av. Ali Artuk, Av. Gamze Yaşar, Av. Fedayi Doğruyol, Av. Türkan Karakoç, Av. Atilla çelik, Av. Faik Yıldız ve Av. Mahmut Karatekin’e de cübbelerini; önceki dönem kurul üyeleri Av. Süleyman Sefa Bilgiç, Av. Dilek Zeybekoğlu, Av. Mustafa çinkılıç ve Av. Dilaver Erdoğan giydirdi.

Yeni seçilen Denetleme Kurulu üyelerinden Av. Haluk Murat Poyraz törene annesini kaybettiği için katılamadı. Diğer üyeler Av. İrfan Vurucu ve Av. ünal Keskin de görevi önceki kurul üyeleri Av. İbrahim Halil Kartal, Av. Ufuk özkap ve Av. ümit Yüksel’den aldı.
Devir teslim töreninin ardından kürsüye gelen TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, önceki dönem kurullarında, merkez ve komisyonlarında çalışanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Kendi adıma sizlerin huzurunda vermek istediğim bir söz var. Bu görevimizi tamamlayıp başka arkadaşlarımıza devrederken burada bulunmaktan onur duyacağım ve o devir teslim töreninde bizzat burada yer alacağım. çünkü kurumların gelenekleri çok zor oluşur; ancak o gelenekleri devam ettirmek de oluşması kadar kıymetlidir. çünkü Barolar Birliği ve barolarımız, TÜRKİYE’nin en önde gelen kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleridir. Bu örgütlere en son bizim zarar vermemiz gerekir. TÜRKİYE Barolar Birliği, artık yeni dönemi itibariyle geçmişinden getirdiği geleneklerine sahip çıkan, ancak yenilikleri de en önde takip eden kurum olacaktır” dedi.

“TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’Nİ 150.000 AVUKAT DENETLEYECEK”

‘Birliği yönetmek değil, birlikte yönetmek’ adıyla yola çıktıklarını hatırlatan Sağkan, yaşanan tarihi genel kurulda tüm baroların hep birlikte ‘çoklu baro’ adı altındaki garabet yasaya karşı çıkışlarının devam ettiğini kaydetti. Sağkan, “TÜRKİYE Barolar Birliği’ne de bu konuda ciddi bir görev verdiklerine şahit olduk. Bu sebeple, TÜRKİYE Barolar Birliği yönetimi olarak, TÜRKİYE Barolar Birliği’nin 36. Olağan Genel Kurulu’nun bize verdiği görev ve yetkiyi, en etkili şekilde kullanacağımızı da buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

Sağkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni bir dönem, yeni bir anlayışla başlayacak demiştik. Bugün itibariyle TÜRKİYE Barolar Birliği’nin kapıları bütün avukatlara açılmıştır. Bugün itibariyle, TÜRKİYE Barolar Birliği’ndeki avukatlara kısıtlı alanlar artık kaldırılmıştır. Artık TÜRKİYE’deki tüm avukatlar TÜRKİYE Barolar Birliği’ne girerken duyarlı kapılardan, x-ray cihazlarından geçmek zorunda kalmayacaklardır. Artık gerçekten bu meslek için, meslektaşlarımız için etkin şekilde mücadele etmenin zamanının geldiğine inanıyoruz. Bu sebeple verdiğimiz sözü tekrar buradan tekrarlamak istiyorum. Bu ülkede hiçbir avukat hiçbir baro yalnız, hiçbir yurttaş savunmasız kalmayacak. Dün itibariyle, mazbatamızı aldığımız an itibariyle başlattığımız süreçte, TÜRKİYE’deki avukat hakkı ihlallerine müdahale etmeye başladık. Artık hiçbir ayrım gözetmeksizin ama hiçbir ayrım gözetmeksizin bu ülkedeki avukatlar bir hak ihlali ile karşılaştıklarında o il barosu ile birlikte aynı zamanda TÜRKİYE Barolar Birliği’ni de çok etkili şekilde hemen yanı başlarında bulacaklar. Ne bir adım önlerinde olacağız ne de bir adım arkalarında. Tam da yanı başlarında duran bir TÜRKİYE Barolar Birliği olacak; ama aynı zamanda ülkemiz büyük bir hukuksuzluk sarmalının içerisindeyken sesini çıkartmadığı gibi maalesef bazı açıklamalarıyla bu hak ihlallerini meşrulaştıran anlayışa karşı artık hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını başta adil yargılanma ilkesi olmak üzere en temel hak ve özgürlükleri en üst perdeden savunacak barolarla birlikte, 150.000 avukatımızla birlikte demokratik bir TÜRKİYE Cumhuriyeti’nde özgürce yaşamanın teminatı olacak bir TÜRKİYE Barolar Birliği devir teslim töreninin yapıldığı an itibariyle hayata geçmiştir. Tüm meslektaşlarımıza, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Son olarak şunları ifade etmek istiyorum. Biz birlikte yöneteceğiz dedik. Şunu gördük ki aslında Ankara’da 22 Haziran itibariyle yapamayacağımız, başaramayacağız hiçbir iş bulunmamakta. Bu sebeple biliyorum ki; huzurda gördüğünüz yönetim, disiplin ve denetleme organları aslında temsilen buradadır. Yönetim, denetleme ve disiplin organları sizlersiniz bundan sonra. TÜRKİYE Barolar Birliği’ni de siz yöneteceksiniz, TÜRKİYE Barolar Birliği’ni 150.000 avukat denetleyecek artık. İdari ve mali yönden şeffaf bir TÜRKİYE Barolar Birliği hayata geçireceğiz. TÜRKİYE Barolar Birliği’nin disiplin kurulu da bundan sonra sizlersiniz. Bundan sonra hep birlikte yöneteceğimiz bir TÜRKİYE Barolar Birliği var. Biliyorum ki bu zorlu süreçte bizleri yalnız bırakmayacaksınız. Bugün Atamızın huzurundan yola çıktık. İlkeleri bizim ışığımızdır, yolumuzdur, bundan sonra yolumuz olmaya devam edecektir. Hepinize en içten şükranlarımı sunuyorum.”


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle