TBB’DE “İNSAN HAKLARI VE KORUMA MEKANİZMALARI AYM’YE VE AİHM’E BAŞVURU” KONULU ÖZEL EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ

2782

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi ve Ankara Barosu ortaklığıyla, “İNSAN HAKLARI VE KORUMA MEKANİZMALARI AYM’YE VE AİHM’E BAŞVURU” konulu özel eğitim programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmalarını TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ile Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez yaptı.

Sağkan konuşmasında, insan haklarını korumak konusunda savunma makamının elindeki enstrümanların daha geniş olmasının, avukatlara bireysel olarak çok daha büyük sorumluluk yüklediğine dikkat çekti. Ve bu sorumluluğun yerine getirilmesinin tek anahtarının da ‘bilgi’ olduğunu vurguladı.

İnsan haklarının özümsenmesinin de teknik bilgi kadar önemli olduğunu belirten Sağkan, “Teknik bilgi ve birikimle dolu bir avukatın bu ülkede yaşanan tüm hak ihlallerine dur diyebilecek yetkisi, görevi ve sorumluluğu vardır” ifadesini kullandı.TBB Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Koordinatörü Av. Suiçmez de konuşmasında, “Amasız, fakatsız, zamansız insan hak ve özgürlükleri mücadelesinde bizi korkusuz kılacak olan bilgidir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av. Burcu Otman Taşdan’ın moderatörlüğünde, Yaşam Hakkı konusunda Doç. Dr. Ali Ersoy Kontacı, İfade özgürlüğü konusunda Doç. Dr. Erdem İlker Mutlu, Anayasal Mahkemesine Bireysel Başvuru konusunda Av. Aslıhan özdemir ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Başvuru konusunda Av. Revşan Deniz çobanoğlu tarafından eğitim verildi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle