TBB’DEN HMK VE CMK’DA İSTİNAF EĞİTİMİ

3301

TÜRKİYE Barolar Birliği’nce, Ayaş’taki sosyal tesislerde Aksaray, çankırı ve Niğde Baroları’nda staj gören avukatların katıldığı “HMK’da İstinaf” ve “CMK’da İstinaf” başlıklı eğitimler verildi. Prof. Dr. Sema Taşpınar Ayvaz ve Dr. Fahri Gökçen Taner’in verdiği eğitimleri, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Başkan Yardımcısı Av. ünsal Toker ve TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin ile Aksaray, çankırı ve Niğde barolarının yönetim kurulları da takip etti.

2019 AVUKATLARIN ZİRVE YILI OLACAK

Eğitimlerden önce kısa bir konuşma yapan Feyzioğlu, 2019’u genç avukatları zirveye taşıma yılı ilan ettiklerini hatırlattı. Genç avukatların Rekabet Kurulu, İstanbul Tahkim gibi (kendilerine yasaklanmış, kapalı) alanlarda da taraf vekilliği yapmaları için gayret sarf ettiklerini belirten Feyzioğlu, “Bugün bir başlangıç. HMK’da istinaf, CMK’da istinaf” dedi. İstanbul Tahkim’in sahiplenilmesi ve geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Feyzioğlu, “Milli tahkimimiz. İstanbul Tahkim sözleşmelere yazılmazsa iş Dubai’ye gidiyor, Paris’e gidiyor, Londra’ya gidiyor” diye konuştu. Devlet Yeterlilik Sınavı konusunda iyi bir noktaya gelindiğini belirten Feyzioğlu, “Sayın Adalet Bakanı ve bakanlık bürokrasisiyle çok iyi çalışıyoruz. Belki de TÜRKİYE’de 30, 40 yıldır bakanlıkla bu kadar yakın çalışıldığı bir dönem olmamıştır. Hayırlı işler olacak” dedi.

BİLGİ Güç DEMEKTİR

“Bilgi güç demektir” diyen Feyzioğlu, “Kanunda yargının üç eşit bacağından biri olduğumuzun yazması, bunun peşinen kabullenilmesi anlamına gelmiyor. Eşitliğimizin altına imza atmak zorundayız. Yoksa her yerde hakim her yerde savcı var. Ama sadece hukuk devletlerinde avukatlar var. Sizin de omuzlarınızda TÜRKİYE’yi güçlü bir hukuk devleti yapma sorumluluğu var. Hep birlikte başaracağımıza inanıyorum” dedi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle