TBB’den “Tüm Yönleriyle Mobbing” Sempozyumu

1468

TÜRKİYE Barolar Birliği ve Mobbing İle Mücadele Derneği tarafından düzenlenen “Tüm Yönleriyle Mobbing” adlı sempozyum gerçekleştirildi.

TBB Av. özdemir özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyumun açılışına, TBB Başkan Yardımcısı Av. ünsal Toker, TBB Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Necdet Basa, Mobbing İle Mücadele Derneği Genel Başkanı İlhan İşman, TÜRKİYE İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Metin Demir, Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışma Genel Müdürü Nurcan önder, Uluslararası çalışma örgütü (ILO) TÜRKİYE Direktörü Numan özcan, TÜRKİYE Kamu Sen Genel Başkanı önder Kahveci, TÜRKİYE İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan ile çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumun açış konuşmasını yapan TÜRKİYE Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. ünsal Toker, mobbingin, psikolojik taciz kavramının uluslararası literatürde yaygın olarak kullanılan şekli olduğunu söyledi. Mobbing’in, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi maalesef ülkemizde de aşağılama, damgalama, dışlama, izolasyon gibi eylemlerle varlığını sürdürdüğünü kaydeden Toker, şöyle devam etti:

“Bireylerin, işyerlerinde karşılaştıkları psikolojik baskı ve şiddetin; gerek bireyin yaşamına gerekse toplum yaşamına olumsuz yansımalarından endişe duyuyoruz. Bu yönlerde alınacak karşı tedbirlerin, çözüm odaklı bir yaklaşımla geliştirilmesi ve iyileştirilmesi noktasında, TÜRKİYE Barolar Birliği olarak her zaman ve her koşulda mücadeleyi ve bu konuda atılan ve atılacak her adımı önemsiyor, yapılan çalışmaları içtenlikle destekliyoruz. Bu duygularla, toplantımıza katkı sunan herkese ve konuşmacılarımıza, TÜRKİYE Barolar Birliği ve Mobbingle Mücadele Derneği adına teşekkürlerimi sunarken, mobbingin kişiler üzerinde yarattığı sosyal imaj zedelenmesi, mesleki kimliğin yitirilmesi, aile içinde başarısız ve elindekini kaçırmış birey durumuna düşme sonuçlarını bertaraf etmede toplumun bilinçlendirilmesine büyük katkısı olacağına inandığımız bu sempozyumun başarılı geçmesini diliyor, sizleri bir kez daha saygılarımla selamlıyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından konularında uzmanların katılımıyla “çalışma Barışı ve Mobbing”, “Sektörel Bakışla Mobbing”, “190 Sayılı ILO Sözleşmesi çerçevesinde Mobbing” başlıklı paneller gerçekleştirildi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle