TBB Eğitim Merkezi

5198

Değerli Meslektaşlarım,

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu olarak, TBB Eğitim Merkezi’nin, neredeyse her gün değişen ve zaman zaman birbirleriyle çelişen mevzuat hükümleri karşısında meslektaşlarımızın donanımını zenginleştirmek üzere yaptığı tüm çalışmalara var gücümüzle destek verdik.

TBB Eğitim Merkezi’nin, 2013 – 2014 döneminde; alanlarında uzman 96 eğitimci ile 75 baromuzda (Ankara– İstanbul- İzmir Baroları mensubu meslektaşlarımız hariç) düzenlediği 113 meslek içi eğitim semineri ile toplam 11 bin 393 meslektaşımıza eğitim hizmeti sunarak, katılım belgelerini sunduk. Kısa sürede ulaştığımız bu yüksek katılım, hepimizin ortak gururudur.

Yine Eğitim Merkezimiz tarafından, 16 Şubat 2014 – 06 Aralık 2014 tarihleri arasındaki 10 ay içerisinde, 9 ayrı Staj Eğitim Programı düzenledik. Bu programlara 28 ayrı barodan katılan 359 stajyer avukatımızı yedi gün boyunca Ankara’ da Birlik Merkezimizde misafir ettik. Eğitim programımızı Anıtkabir’de yüce Atatürk’ü ziyaret ederek başlattık, stajyerlerimize günde 8 saat olmak üzere toplamda 48 saat kesintisiz staj eğitimi sunduk.

TBB Eğitim Merkezimiz tarafından uygulanan program çerçevesinde mesleki eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel aktivitelere de katılan stajyer avukatlarımız ayrıca yüksek yargı organlarını da ziyaret etme olanağı buldular; “Hukuki Metinlerde Türkçenin Doğru Kullanımı”, “Dijital Çağda Avukatlık” gibi farklı bakış açıları sunan ve ufuk açan eğitimler aldılar.

Büyük önem verdiğimiz ve ilk kez Türkiye çapında yedi ayrı coğrafi bölgede aynı anda başlayıp, aynı anda sona eren “Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması” bölge elemeleri 21-22 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Burada bölge birinciliğini alan takımlar final için 13-14 Eylül 2014 tarihinde Ankara’da yarıştılar. Aksaray Barosu takımının birinci, Kocaeli Barosu takımının ikinci, İzmir Barosu takımının üçüncü olduğu yarışma ile tüm stajyerlerimize ekip çalışması yapma, hukuka ve etik kurallara uygun olarak yargılama faaliyetlerine katılma ve deneyim kazanma açısından önemli bir katkı sağladığımıza inanıyorum.

TBB “Avukatlık Akademisi” hedefi ile çıktığımız bu yolda; önümüzdeki döneme ait tüm eğitimler TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu tarafından planlanmıştır. Meslektaşlarımızın eğitimleri için yeni yöntem ve tekniklerin, eğitim modellerinin hazırlıkları ve uygulama olanakları, meslektaşlarımızın görüşleri de dikkate alınarak süratle gerçekleştirilecektir.

Ekteki Faaliyet Raporunu siz değerli meslektaşlarımızın ilgisine ve incelemesine sunuyor, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Başkanı Av. Berra Besler nezdinde tüm Eğitim Merkezi Üyelerini kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

Saygılarımla.


Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu
Türkiye Barolar Birliği Başkanı

 


FAALİYET RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ
ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM EĞİTİM PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ