TBB Genel Sekreteri, Aladağ Kız Yurdu Yangını Davasının İstinaf Karar Duruşmasına Katıldı

2437

Adana Aladağ’da 11’i çocuk, 12 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili 18 kişinin yargılandığı davanın Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14’üncü Ceza Dairesi’nde görülen karar duruşmasına TÜRKİYE Barolar Birliği’ni (TBB) temsilen Genel Sekreter Av. Veli Küçük katıldı.

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’ın da hazır bulunduğu duruşmayı, yangında yaşamını yitiren çocukların ailelerinin yanı sıra milletvekilleri ve STK temsilcileri izledi.

Bölge İdare Mahkemesi, Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanıklar hakkında verilen hükmünü ortadan kaldırarak, 8 kişiye 4 yıl ile 15 yıl arasında hapis cezaları verdi.

Duruşma sonrası yapılan basın açıklamasında TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, “Altı yıl boyunca süren hukuk ve adalet mücadelesinin ikinci aşamasında da ne yazık ki, olası kasttan verilmesi gereken cezalar, miktarları biraz arttırılarak yine bilinçli taksirden verilmiştir. Yurttaşlar arasında fırsat eşitliğinin ve sosyal devlet anlayışının en önemli unsuru olan eğitim hakkının ve çocuklarımızın bir takım karanlık güçlere ve cemaatlere teslim edildiği bu çarpıcı örnek umarız bir daha yaşanmaz. Gerçek sorumlular; il ve ilçe milli eğitim müdürleri, kaymakam ve muhtarlar ile cemaatlere alan açanlar hak ettiği cezayı almadan Aladağ Yangının ateşi sönmeyecek” dedi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle