TBB HAYVAN HAKLARI KURULU'NDAN EYÜP'TE YAŞANAN KATLİAM HAKKINDA AÇIKLAMA

6541

Eyüp Belediyesi tarafından günlerdir sürdürülen hayvan toplama vahşeti ile karşı karşıyayız. 5199 sayılı Yasa'ya aykırı şekilde veteriner hekim ya da hayvan sağlığı ile ilgisi olmayan işçilerin toplama adı altında hayvanlara uyguladığı uyuşturucu ilaçlar nedeniyle maalesef yüzlerce hayvan hayatını kaybetmiştir. Yaşlı köpekler anesteziyi kaldıramayarak ölmüş, uyuşturucu iğne atıldıktan sonra kaçan bir kısım ise ormanda can vermiştir. Ölen hayvanlar arasında küpeli olanlar da vardır.

Türkiye genelinde çoğu belediyenin yaptığı bu uygulama, hayvan toplama adı altında üstü kapalı itlaftır ve derhal son verilmesi gereklidir. Basında ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler, yüzyıllardır sokak hayvanları ile beraber yaşama kültürü olan toplumunun vicdanını derinden yaralamış ve geçmişte yaşanan Hayırsız Ada vakası gibi hafızalara kazınmıştır.

Türkiye Barolar Birliği Hayvan Hakları Kurulu olarak, Eyüp Belediyesi'nin toplamaları durdurması ve böyle katliamların tekrar yaşanmaması adına ülkemizde sorumluluk ve vicdan sahibi tüm yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Ayrıca, biz de konunun sonuna kadar takipçi olacağımızı, öldürülen ve geride kalan hayvanların haklarını korumak adına tüm yasal yollara başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Türkiye Barolar Birliği Hayvan Hakları Kurulu