TBB HEYETİ YENİ ADLİ YILIN AÇILIŞI NEDENİYLE ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

3449

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile Yönetim, Disiplin ve Denetleme kurulları üyeleri, 2017-2018 Adli Yılı açılışı sebebiyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

TÜRKİYE Barolar Birliği heyeti, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Büyük önder Atatürk'ün mozolesine geldi. Feyzioğlu'nun, mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Anıtkabir özel Defterini imzalayan TBB Başkanı, deftere şunları kaydetti:

Büyük Atatürk,

2018-2019 Adli Yılı’nın açılışı vesilesiyle TÜRKİYE Barolar Birliği olarak huzurunuzdayız.

Sizin de söylediğiniz gibi, “Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.” Biliyoruz ki TÜRKİYE’nin birliği, beraberliği, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ve refahı ancak bağımsız, tarafsız ve güvenilir bir yargıya sahip olmamız halinde korunabilir. Yargı güvenilir kılınmadan çağdaş uygarlık seviyesini yakalamamız mümkün değildir. Güvenilir bir yargının vazgeçilmez koşullarından biri de etkin ve bağımsız bir savunma gücünün varlığıdır.

Biz, sizin evladınız avukatlar olarak TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerinin korunması ve güçlendirilmesi için üzerimize düşeni daima yaptık ve yapacağız.

Sizin ışıklı yolunuzdan yürümeye devam edeceğiz.

ülkemizi el birliğiyle refaha taşıyacağımıza inancımız tamdır.

Yeni adli yılın 81 milyon vatandaşımızı adalet paydasında kucaklaştıracak adil bir yıl olmasını diliyoruz.

En derin saygılarımızla.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle