TBB ile Türkiye Adalet Akademisi’nden ortak eğitim çalışması

3170

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) ile TÜRKİYE Adalet Akademisi, hâkim ve savcı adaylarına akademide verilen eğitim müfredatı konusunda ortak bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

TÜRKİYE Barolar Birliği’nde saat 10.30’da başlayan toplantıya, TBB Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin özbek, TBB Yönetim Kurulu Sayman üyesi Av. Sabri Erdal Güngör, TBB Yönetim Kurulu üyeleri Av. Filiz Saraç, Av. Ali Elibol ve Av. Sabri çepik ile TÜRKİYE Adalet Akademisi Daire Başkanı Dr. Hasan Kadir Yılmaztekin, TÜRKİYE Adalet Akademisi Tetkik Hâkimi Murat Binici ve çankaya üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Nesibe Kurt Konca ve Doç. Dr. Elvan Keçecioğlu katıldı. 

Toplantıda,  akademinin eğitim müfredatı ile ilgili değerlendirmeler, müfredatta yer alan dersler, ders sayıları, ders saatleri ve derslerin içerikleri, temel hukuk dersleri dışında verilen adalet yönetimi ve mesleki kültür dersleri ile bu ders alanlarında hangi eksikliklerin öne çıktığı, akademide hâkim ve savcı adaylarına kişisel gelişim alanında verilen derslerde gözlemlenen eksiklikler, akademide sunulan eğitim modelinin nasıl olması gerektiği, eğitim yönetimi ve eğitim-öğretim modeli uygulamalarına ilişkin değerlendirmeler ile mahkeme stajlarının etkinlik ve verimliliği hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

TÜRKİYE Adalet Akademisi heyeti ile çankaya üniversitesi’nden gelen akademisyenler toplantıdan önce TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile de bir süre görüştü.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle