TBB Saymanı Av. Gökhan Bozkurt, Yönetim Kurulu üyeleri ve Avukat Hakları Merkezi, Tahir Elçi Davası Duruşmasına Katıldı: "BU DAVA SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

1745

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Saymanı Av. Gökhan Bozkurt, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Ali Bayram, Av. Nizam Dilek ve Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri, Diyarbakır önceki Baro Başkanı Av. Tahir Elçi’nin katledilmesine ilişkin olarak Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına katıldı.

Av. Türkan Elçi’nin yanı sıra çok sayıda Baro başkan ve temsilcisinin katıldığı duruşmada Sivil Toplum örgütlerinin temsilcileri ve avukatlar yer aldı.

TBB Avukat Hakları Merkezi Sözcüsü Av. Deniz özbilgin, mahkemenin davayı aydınlatmaktan uzak olduğunu söylerken, Mahkeme başkanı, katılan vekil ve gözlemcilerin taleplerini dinlemeden diğer heyet üyeleriyle birlikte mahkeme salonunu terk etti.

Daha sonra yeniden duruşma salonuna giren Mahkeme heyeti baroların katılma taleplerini reddetti. Mahkeme, TüBİTAK raporunun beklenmesine, mülkiye raporunun ses ve görüntü kayıtlarının celbine, olay görüntülerinin kesik olduğu hususu nedeniyle araştırma taleplerinin reddine karar vererek duruşmayı 5 Temmuz 2023 tarihine erteledi.

Duruşma çıkışında Adliye önünde TBB, Barolar ve avukatlar tarafından ortak bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada, ‘ömrünü insan hakları ihlallerinin ve faili meçhul cinayetlerin aydınlanmasına adayan Tahir Elçi dosyasını faili meçhul bırakmama’ iradesi ön plana çıktı.

Mahkemenin tavrının savunma hakkının kısıtlanmasına yönelik olduğu belirtilerek, maddi gerçeğin açığa çıkarılmasının talep edildiği ortak açıklamada konuşan TBB Saymanı Av. Gökhan Bozkurt, mahkemenin tavır ve kararlarına atıfla, “Bunlara şahit oluyoruz ama bunlara şahit olunmayacak bir ülke için bütün barolar ve avukatlar olarak hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu dava sahipsiz değildir” ifadelerini kullandı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle