TBB, SİVAS KONGRESİ’NİN 100. YILINDA SİVAS’TA

2038

TÜRKİYE Barolar Birliği, TüRK-AV (Türk Dili Konuşan ve Akraba ülkeler Avukatlık örgütleri Birliği) üyeleri ve akademisyenler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Sivas’ta buluştu. 

Sivas’a giden heyette, TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin özbek, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, TBB Yönetim Kurulu Sayman üyesi Av. Sabri Erdal Güngör, TBB Yönetim Kurulu üyeleri Av. Asude Şenol, Av. Gültekin Uzunalioğlu, Av. Filiz Saraç ve TBB Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken yer aldı. Etkinliklere Genişletilmiş Baro Başkanları toplantısı için Sivas’a gelen 24 ilin baro başkanı da katıldı.

TüRK-AV üYELERİ DE SİVAS’TA

Ayrıca olağan 3. Genel Kurul toplantısı için Ankara’ya gelen TüRK-AV (Türk Dili Konuşan ve Akraba ülkeler Avukatlık örgütleri Birliği) üyesi ülkelerin başkan ve temsilcileri de Sivas Kongresi’nin 100. Yılı’nda Sivas’a geldi.

ULUSLARARASI SEMPOZYUM YAPILDI

Sivas Kongresi’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Sivas Barosu ev sahipliğinde ve TÜRKİYE Barolar Birliği iş birliğinde Cumhuriyet üniversitesi Kampüsü içindeki 4 Eylül Kültür Merkezi’nde “Kurtuluştan Kuruluşa 100. Yılında Sivas Kongresi Uluslararası Hukuk Kurultayı ve Sempozyumu” düzenlendi. 

Açış konuşmalarının ardından panele geçildi. Başkanlığını Sivas Barosu Başkanı Av. Hacı Yılmaz Demir’in yaptığı panelde, TBB Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin özbek “Hukuk Meşruiyeti Bağlamında Sivas Kongresi”, Ufuk üniversitesi AİİT öğretim üyesi Dr. F. Rezzan ünalp “Askeri Stratejik Bakış Açısından Sivas Kongresi’nin Değerlendirilmesi”, 29 Mayıs üniversitesi öğretim üyesi Dr. Zekeriya Türkmen “Erzurum’dan Sivas’a Mustafa Kemal Paşa”, Cumhuriyet üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü öğretim Görevlisi Ahmet Necip Günaydın da “Sivas Kongresi ve Atatürk” başlıklı konuşma yaptı. 

ATATüRK ANITI’NA çELENK VE SİVAS KONGRE BİNASINA ZİYARET

Etkinlikler kapsamında TBB heyeti ve baro başkanları ayrıca kent meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından heyet, Sivas Kongresi’nin yapıldığı binayı da ziyaret etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle