TBB – TÖMER İŞ BİRLİĞİ İLE YABANCI DİL EĞİTİMİNDE ÇIĞIR AÇIYORUZ

5023

TÜRKİYE Barolar Birliği ve Ankara üniversitesi TöMER arasında eğitim ve iş birliği protokolü TBB’nin ev sahipliğinde imzalandı.

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Ankara üniversitesi Rektörü Prof. Necdet ünüvar tarafından imzalanan “Yabancı Dil Eğitiminde TÜRKİYE Barolar Birliği – Ankara üniversitesi İş Birliği ile Avukatlara, Stajyer Avukatlara, Eş ve çocuklarına, TÜRKİYE Barolar Birliği ve Baro Personellerine Yabancı Dil Eğitimini Kapsayan İş Birliği Protokolü” ile hem meslektaşlarımız ve ailelerine hem de TBB ve baro personellerine yabancı dil eğitimi için büyük bir fırsat sunulmuş olacak.

TBB Başkanı Feyzioğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, “Bu iş birliği ile TÜRKİYE’nin dışa açılmasında önemli bir hamleyi gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Feyzioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“üniversitemiz ile TBB arasında eğitim iş birliği protokolü imzalıyoruz ve TÜRKİYE’nin son derece önemli bu iki kurumunun yakın ilişkisini bir kez daha pekiştirmiş oluyoruz. Bu çerçevede Ankara üniversitemizin güzide kurumu TöMER ile birlikte çalışacağız ve binlerce meslektaşımıza dil edindireceğiz ve böylece TÜRKİYE’nin dışa açılmasında önemli bir hamleyi gerçekleştirmiş olacağız.”

Ankara üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet ünüvar da, “TÜRKİYE’nin en önemli iki kuruluşu diyen başkanımıza katılıyorum, hakikaten öyle Ankara üniversitesi 13 Haziran itibariyle 75 yaşını doldurdu. Cumhuriyetin bilim çınarı okulumuzun, kıvançla ifade ettiğimiz mezunlarından biri de TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu. Pek çok alanda önemli bilimsel çalışmaya imza atan üniversitemizin en önemli kuruluşlarından biri de TöMER. TöMER uluslararası akreditasyona sahip tek dil öğretim merkezidir. Bugün imzalanan protokol ile avukatlarımızın da dil ihtiyaçları büyük ölçüde sağlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.

Tören; TÜRKİYE Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, TÜRKİYE Barolar Birliği Yönetim Kurulu Sayman üyesi Av. Sabri Erdal Güngör, TÜRKİYE Barolar Birliği Başkan Başdanışmanı Av. Prof. Dr. Necdet Basa, Ankara üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Ankara üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Bayazatlı, Ankara üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem özen, Ankara üniversitesi TöMER Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin, Ankara üniversitesi TöMER Müdür Yardımcısı Dr. öğr. üyesi Nehir Varol, Ankara üniversitesi Rektör Danışmanı Ercan Demirci, Ankara üniversitesi Rektör Danışmanı ümmet Artunç, Ankara üniversitesi Rektör Danışmanı Muhammet Tokataş, Ankara üniversitesi Genel Sekreterlik Şube Müdürü Neriman Kantarcı, Ankara üniversitesi Genel Sekreterlik Protokol Sorumlusu İbrahim Değirmenci katılımlarıyla gerçekleştirildi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle