TBB VE BAROLAR, ŞIRNAK BAROSU AVUKAT HAKLARI MERKEZİ BAŞKANI AV. SERKAN KARAKAŞ’IN BİR EMNİYET MENSUBU TARAFINDAN KASTEN YARALANMASIYLA İLGİLİ DAVANIN İLK DURUŞMASINA KATILDI

1088

Şırnak Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Serkan Karakaş, 10 Nisan 2022 tarihinde Şırnak Emniyet Müdürlüğü mensubu bir polis memurunun idaresindeki araçla kasıtlı olarak ezilmesi sonucu ağır bir şekilde yaralanmasına ilişkin davada; TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB), Barolar ve meslektaşlar tarafından yalnız bırakılmadı.

Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına katılan TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan’a, TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Ali Bayram ile TBB Avukat Hakları Merkezi Sözcüsü Av. Deniz özbilgin eşlik etti.

Şırnak Barosu Başkanı ile Birlik Başkanının suçun niteliğinin kasten öldürmeye teşebbüs olduğu ve bu nedenle görevsizlik kararı verilmesi yönündeki itirazlarını dikkate alan Mahkeme tarafından suç vasfının değişme ihtimaline binaen görevsizlik kararı verilerek dosyanın Şırnak Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verildi.

Duruşmanın ardından Birlik Başkanı ile Baro temsilcileri tarafından ortak bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Şırnak Barosu Başkanı Av. Rojhat Dilsiz’in dava sürecinde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çektiği açıklamada, müşteki vekillerinin delillerin toplanmasına ilişkin taleplerinin işleme alınmadığına, şüphelinin fiili kasten işlediğine ilişkin beyanına rağmen davanın Kasten Yaralamadan açıldığına ve sanığın adli kontrol tedbiriyle tahliye edildiğine işaret edildi.

Birlik Başkanı Sağkan, burada yaptığı açıklamada, avukata dönük şiddet vakalarının son dönemde arttığının altını çizerek, şiddetle mücadelede hiçbir meslektaşın ve baronun yalnız bırakılmayacağını vurguladı.

TBB VE BAROLARIN AVUKAT HAKLARI MERKEZLERİ TOPLANTISI

Duruşma çıkışı davayı izleyen Hakkari, Gaziantep, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Ağrı, Van, Adana barolarının avukat hakları merkezi üyeleri ile TÜRKİYE Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi Dönem Sözcüsü ve Yürütme Kurulu üyeleri katılımı ile avukata yönelik şiddetle mücadele konusunda değerlendirme toplantısı yapıldı.

VİDEOYU GöRüNTüLEMEK İçİN TIKLAYINIZ


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle