TBB VE BAROLARDAN İÇ GÜVENLİK PAKETİNE TEPKİ

2260

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve baro başkanları Ankara’da muhalefet partilerinin grup başkanvekilliklerini ziyaret ederek teklifin yasalaşmaması için çaba göstermelerini isterken; İstanbul, Ankara ve İzmir Baro Başkanları ve avukatlar Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde “Adalet Nöbeti” gerçekleştirdiler.

Burada bir basın açıklaması yapan İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, İç Güvenlik Paketi’yle yapılmak istenenin sıradan bir yasa değişikliği değil, bir rejim değişikliği, demokratik rejimi ve hukuk devletini tamamen ortadan kaldıracak faşist ve baskıcı bir sistemin yasalaştırılması çabası olduğunu söyledi.

Kocasakal’ın basın açıklamasından sonra “Adalet Nöbeti”ne Türkiye Barolar Birliği’ni temsilen katılan Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler şunları söyledi:

“Rejim değişikliğini beraberinde getireceğinden büyük endişe duyduğumuz ve faşizmin yasalaşmasını çağrıştıran İç Güvenlik Paketi’ni protesto etmek için bugün, Türkiye Barolar Birliği Başkanı, Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyeleri ile baro başkanlarımız Türkiye Büyük Millet Meclis'inde partilerin grupbaşkanvekillerini ziyaret ederek, endişelerimizi dile getirirken, biz de burada İstanbul Barosu’nun çağrısıyla Ankara ve İzmir barolarının da desteklediği, Çağlayan Adliyesi'nde "Adalet Nöbeti" için hep birlikteyiz.

Faşizme karşı direnerek; ülkemiz için, ulusumuz için, halkımızın güvenliği, huzuru, refahı, barış ve kardeşliği için, hukuk güvenliği için, hukuk devleti için, Cumhuriyetimizin korunup kollanması ve yaşaması için sonuna kadar demokrasi mücadelemizi sürdüreceğimizi ve bu konudaki kararlılığımızı bir kere daha buradan ilan ediyorum, İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilerek siyasilerin buradan çıkacak sese kulak vermelerini diliyorum.”

10 Şubat 2015 Salı günü saat 15.30’da başlayan “Adalet Nöbeti”, 11 Şubat 2015 Çarşamba sabahı saat 08.00’a kadar devam etti.

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8