TBB ve Feyzioğlu, Adalet Bakanı Gül’den haciz mahallinde kolluk görevlisi bulundurulmasını istedi

1502

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, beraberindeki TBB Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ziyaret ederek, haciz mahallinde zorunlu olarak kolluk görevlisi bulundurulmasına ilişkin kanun değişikliği teklifini iletti.

Feyzioğlu, beraberindeki TBB Başkan Yardımcısı Av. ünsal Toker, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, TBB Yönetim Kurulu Sayman üyesi Av. Sabri Erdal Güngör ile birlikte Adalet Bakanlığı’na gitti. TBB heyeti, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından toplantı salonunda kabul edildi. Adalet Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda Bakan Gül’ün yanısıra Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan öztatar ve Adalet Bakanlığı Bakan Danışmanı Salih çetinkaya da hazır bulundu.

TBB’den kanun değişikliği teklifi ve çözüm önerilerini içeren bir klasör dosya

Toplantıda TBB heyeti, haciz mahallinde zorunlu olarak kolluk görevlisi bulundurulmasına ilişkin hazırlanan kanun değişikliği talebini içeren teklifi Bakan Gül’e sundu. TBB heyeti, ayrıca, haciz mahallinde avukatlara karşı artan şiddet olaylarını içeren haber küpürleri ve çözüm önerilerinden oluşan bir klasör dosyayı da Bakan Gül’e verdi.

Sorunun bir an önce çözülmesi için çalışıyoruz

Feyzioğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Fiili haciz sırasında haciz mahallinde yaşanan şiddet olayları hem vatandaşın hakkı için mücadele eden avukatı mağdur ediyor hem devletin otoritesine zarar veriyor. Sorunun bir an önce çözülmesi için hep birlikte çalışmak zorundayız” dedi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle