TBB, Yargıtay’ın Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi projesine katıldı

2101

Yargıtay, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Ortak Projesi olan “Yargıtay’ın Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi” başlıklı projenin açılış konferansı Ankara’da gerçekleştirildi.

Hilton Otel’de yapılan konferansın açış konuşmalarını Avrupa Konseyi İnsan Hakları Müdürü Christophe Poirel, AB TÜRKİYE Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit yaptı.

Konuşmaların ardından aile fotoğrafı çektirildi.

Konferansa TÜRKİYE Barolar Birliği’ni temsilen Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin özbek, Genel Sekreter Av. Sabiha Tekin ve Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken katıldı. Konferansın öğleden sonraki bölümünde “Paydaşların Görüşleri” başlığı altında iki oturum düzenlendi. Birinci oturumun moderatörlüğünü Yargıtay 1. Başkan Vekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Mehmet Kürtül yaparken, Av. özbek de bir konuşma yaptı. özbek, konuşmasında, arabuluculuk ve “paralel yargı” konusuna değindi. özbek, kendisinden önce konuşanların önümüzdeki süreçte arabuluculuğun aile hukukunu da kapsayacak şekilde genişletileceği şeklindeki açıklamalarına temkinli yaklaşılması gerektiğinin altını çizdi. Hukuki ihtilafların esas çözüm yerinin mahkemeler olduğunu belirten özbek, işçi, emek tarafının işveren karşısında himayeye muhtaç olduğunu ve bunun mutlaka yargı organlarınca korunması gerektiğine işaret etti. Kamuoyunda “paralel” ya da “cemaat” olarak bilinen yapının yakın geçmişte Türk yargısına bir “ur” gibi yayıldığını ve bu yapının Türk yargısında onarılamaz yaralar açtığına vurgu yapan özbek, Ergenekon, Balyoz gibi davalarda yaşanan trajedilere dikkat çekti. Yargının bu yapının yarattığı türbülanstan kurtulurken, bir başka cemaat yapılanması oluşumunun etkisine girmekten kaçınması gerektiğine vurgu yapan özbek, yargının bu konuda özenli olması gerektiğini ve hukuk ekseninden ayrılmaması gerektiğine işaret etti. özbek, yargının, yargı makamlarının ve her dereceden yargı kurumlarının saygınlığının ve duyulacak güvenin siyasal etkinin dışında kalmasına bağlı olduğunu da sözlerine ekledi. 


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle